De la “Tanarul fermier”, la ”Noul fermier”. Fondurile nerambursabile vor creste pana la 100.000 de euro

De la “Tanarul fermier”, la ”Noul fermier”. Fondurile nerambursabile vor creste pana la 100.000 de euro

 

Uniunea Europeana vrea sa treaca de la “Tanarul fermier” la ”Noul fermier”.Sunt vizati cei trecuti de 40 de ani, dispuși sa lucreze pamantul ori sa creasca animale, iar sumele ce pot fi accesate pana la 100.000 de euro, bani nerambursabili.

Prin programul “Tanarul fermier” autoritatile au mai intinerit randurile celor care lucreaza pamantul cu aproape 11.000 de noi agricultori, asta in condiitile in care mai bine de jumatate dintre fermierii romani au peste 50 de ani.

 ”Am primit solicitari in valoare totala de peste 600 de milioane de euro de la aproximativ 15.000 de tineri fermieri, insa alocarea totala a masurii prin PNDR era de 467 de milioane de euro, deci nu aveam posibilitatea sa finantam toate proiectele și in urma procesului de selectie, in urma evaluarii proiectelor, au fost finantate aproximativ 10.500 de proiecte”, Calin Nutu, director de comunicare al AFIR. 

Citeste si Drona agricola de mari dimensiuni, prezentata la Ziua Graului Baragan

Acum, noul program, tot cu bani europeni, poate fi accesat și de cei trecuti de 40 de ani. Daca au și cunoștinte agricole vor putea lua bani mai ușor.

 ”Sa fie ceea ce se numește “seful exploatatiei agricole”, adica trebuie sa dovedeasca ca intr-adevar iși incep o afacere in mediul rural și el sau ea este managerul acelei afaceri. Plus de asta, va fi nevoie sa treaca prin niște traininguri”, Alin Mituta, eurodeputat in comisia de agricultura a Parlamentului European.  

Noii fermieri ar putea primi chiar și 100.000 de euro, bani nerambursabili cu care sa porneasca o afacere in agricultura.

Sursa: StirileProtv

12 thoughts on “De la “Tanarul fermier”, la ”Noul fermier”. Fondurile nerambursabile vor creste pana la 100.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *