Ferma de bovine de top in Vaidei (Hunedoara). Modelul olandez

Ferma de bovine de top in Vaidei (Hunedoara). Modelul olandez

 

In localitatea Vaidei din judetul Hunedoara se afla una dintre cele mai mari si mai moderne ferme de vaci de lapte din Romania, detinuta de olandezii de la DN Agrar. Ferma are in momentul de fata un efectiv de circa 3680 de bovine din rasa Holstein, productia zilnica fiind de aproximativ 55.000 de litri de lapte.

Citeste si Fuziune intre Jantzen Development si JD Agro Cocora

Noutatea de la ferma din Vaidei este instalatia circulara de muls, cu 72 de posturi, unica de acest tip din Romania. Avantajul acestei instalatii este ca usureaza munca lucratorilor, iar timpul de efectuare a mulsului se reduce aproape la jumatate. Terenurile companiei sunt cultivate cu porumb, grau, triticale si lucerna.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Ferma de bovine Lacto Agrar din satul Vaidei a fost vizitata recent de ministrul Agriculturii Adrian Oros.    

Peste 12.000 ha de teren agricol in grup

DN Agrar Group, controlat de olandezul Jan de Boer, si-a inceput activitatea in Romania in anul 2008 prin inchirierea de pamant agricol in zona centrala a Transilvaniei in judetele Alba, Sibiu si Hunedoara. De-a lungul timpului afacerile s-au extins considerabil, ajungandu-se ca la acest moment DN Agrar sa aiba in total un efectiv de peste 10.000 de animale impartite pe 15 firme si circa 12.000 de hectare de pamant, ceea ce inseamna ca se foloseste mai putin de un hectar de pamant per cap de animal, potrivit datelor de pe site-ul grupului.

Citeste si De la “Tanarul fermier”, la ”Noul fermier”. Fondurile nerambursabile vor creste pana la 100.000 de euro

Pe langa Lacto Agrar, alte firme importante din grup sunt DN Agrar Cut, DN Agrar Apold, DN Agrar Service si DN Agrar Logistics.

 

 

3 thoughts on “Ferma de bovine de top in Vaidei (Hunedoara). Modelul olandez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *