Dimitrie Musca este optimist cu privire la productia de grau si rapita

Dimitrie Musca este optimist cu privire la productia de grau si rapita

 

Dimitrie Musca, administratorul CAI Curtici, spune ca are asteptari mari pentru productia agricola din 2021, dupa cum arata culturile. Nu doar culturile se prezinta bine, ci si preturile sunt la cote ridicate. Si chiar daca vor scadea la recoltare, cum se intampla in fiecare an, tot vor urca dupa aceea, asa ca agricultorul face tot ce se poate pentru a atinge nivelul maxim de productie.

“Culturd2ile arata de exceptie (n.red. 24 mai), de revista. Apa avem, am facut pana acum trei tratamente la grau. Avand in vedere ca este o cultura foarte frumoasa si se pare ca sunt preturi bune, facem tot ce trebuie pentru a obtine maximum posibil. Graul arata cam la o productie de 7.500-8.000 kg/ha, iar rapita la 4.000 kg/ha. Porumbul si soia sunt rasarite, facem lucrarile de intretinere si erbicidare, lucrari din plin. Stam exceptional, zona de vest a tarii este o zona foarte bogata”, ne-a declarat Dimitrie Musca.

Citeste si Fuziune intre Jantzen Development si JD Agro Cocora

Agricultorul mai spune ca si, in acest an, este de așteptat ca preturile sa crească dupa recoltare. Dimitrie Musca nu este adeptul incheierii de contracte futures pentru ca “Doamne fereste sa se intample inainte de recoltare o calamitate naturala, grindina etc”. Oricum la el nu exista o palma de pamant neasigurata din cele apriximativ 7.500 ha lucrate.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

3 thoughts on “Dimitrie Musca este optimist cu privire la productia de grau si rapita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *