Cine suntem

AGROSTANDARD – Primul portal de afaceri in agricultura. Excelenta in agricultura!

Fara doar si poate, presa axata pe agricultura sufera in Romania, ca, de altfel, si agricultura romaneasca. Din pacate, numarul si calitatea publicatiilor de agricultura sunt relativ reduse, iar informatia prezentata este precara, extrem de firava si superficiala, daca ne raportam doar la importanta strategica a acestui domeniu pentru Romania si la problemele grave, structurale cu care se confrunta.

Exista, evident, si cateva exceptii notabile, din pacate, publicatii grav subfinantate.

In acest peisaj arid si dezolant, nu este de mirare ca au aparut in ultimii 23 de ani tot felul de publicatii care mai de care mai exotice.

Gasim in presa agricola de astazi oficioase “cu pusca la picior”, gasim tot felul de “pasunisme” bucolice, gasim “confuzi” mai mult sau mai putin interesati sa intretina, din ignoranta sau din interes, o cortina de fum, un zgomot de fond continuu, din care transpar cu greu adevaratele probleme ale fermierilor din Romania.

In acest context, aparitia AGROSTANDARD este una cat se poate de fireasca. Ne propunem sa dezbatem impreuna cu dumneavoastra, agricultorii din Romania, problemele arzatoare cu care va confruntati zi de zi. Luate una cate una, punct cu punct. Intr-un mod pragmatic, lucid si, pe cat se poate, la obiect. Asadar, ne declaram lipsiti de sensibilitate fata de eventuale presiuni externe in urmarirea acestui scop.

Ne vom raporta critic la aceste probleme, nu vom intoarce capul in fata lor si, in niciun caz, nu vom urma turma. Vom veni cu propriile materiale si analize originale in care vom incerca sa intelegem problemele in toata complexitatea lor, analizand fiecare fateta in parte.

Pentru aceasta ne vom indrepta atentia catre agricultori, catre “practicienii” din agricultura romaneasca, si vom acorda o importanta marginala si contextuala comunicatelor oficiale ale Ministerului Agriculturii.

Ne dorim, de asemenea, sa va prezentam povestile de succes(atatea cate sunt) ale fermierilor din Romania si sa va dam sugestii cu privire la culturile sau la proiectele care si-au demonstrat deja eficienta si s-au dovedit profitabile.

Pe de alta parte, nu credem ca orice informatie aruncata pe piata este o stire si ca o analiza se construieste macar in cateva zile. Nu o sa ne omoram sa dam asa-numitele stiri la zi, pe care le gasiti oricum peste tot, cat informatie utila, de substanta, de context.

Una peste alta, ne dorim sa fim aproape de agricultorii romani si sa devenim un adevarat canal de diseminare a informatiilor concrete venite, la prima mana, chiar de la acestia.

2 thoughts on “Cine suntem

  1. Suntem o firma din Rm. Sarat care achizitioneaza in catitati industriale cirese diferite soiuri. Suntem interesati sa marim portofoliul de furnizori de cirese. Va multumim pentru colaborare

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *