Vin investitorii din Qatar. Au ajuns la 24.000 de vaci in 4 ani, iar acum prospecteaza piata romaneasca

Vin investitorii din Qatar. Au ajuns la 24.000 de vaci in 4 ani, iar acum prospecteaza piata romaneasca

 

Proprietarii grupului Baladna din Qatar, care detin o ferma cu peste 24.000 capete bovine si proceseaza laptele obtinut in trei mari fabrici si obtin diverse produse lactate, prospecteaza piata locala.

Reprezentantii din Qatar considera ca Romania poate deveni un partener pentru colaborare in domeniul agricol si sunt interesati de oportunitati pentru extinderea afacerilor pe plan global, informeaza Ministerul Agriculturii.

O delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), condusa de secretarul de stat Aurel Simion, i-a primit la sediul institutiei pe reprezentanti ai statului Qatar care desfasoara activitati in domeniul agricol, mai exact al cresterii vacilor de lapte si al procesarii materiei prime in fabrici proprii. Intalnirea a fost organizata in urma demersurilor Ambasadei Romaniei in statul Qatar.

Citeste si Ferma de bovine de top in Vaidei (Hunedoara). Modelul olandez

“Secretarul de stat Simion a apreciat modelul de succes prezentat de delegatia din Qatar si i-a felicitat pe acestia pentru realizarile lor, oferind sprijin informational din partea MADR, in eventualitatea in care vor avea nevoie de alte detalii in ceea ce priveste demersul lor.

De asemenea, secretarul de stat a precizat ca MADR ofera platforma de discutii pentru companii si asociatii din domeniu in vederea stabilirii unor relatii contractuale, in beneficiul ambelor parti”, informeaza MADR.

Baladna a fost fondata de oamenii de afaceri Moutaz Al- Khayyat si Ramez Al-Khayyat si face parte din grupul Power International Holding.

Initial, activitatea a vizat cresterea ovinelor si caprinelor, dupa care in 2017 activitatea s-a extins si pe segmentul de crestere a vacilor. In prezent, Baladna este cel mai mare producator de alimente din Qatar, detinand o cota de peste 95% pe piata lactatelor.

Dupa cum se vede, Romania devine tot mai interesanta pentru investitorii din Golf, care detin deja afaceri importante in agribusiness-ul romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *