Drona agricola de mari dimensiuni, prezentata la Ziua Graului Baragan

Drona agricola de mari dimensiuni, prezentata la Ziua Graului Baragan

 

UkrAeroService, principalul producator din Ucraina de vehicule industriale aeriene fara pilot (UAV) pentru agricultura, a prezentat, in premiera, la Ziua Graului Baragan, eveniment organizat in judetul Ialomita de catre Asociația Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice (ACCPT) Ialomita si Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), o drona de mari dimensiuni destinata exclusiv sectorului agricol.

Modelul UAS-25G are dimensiuni desfacut de 1800 mm X 2070 mm X 1050 mm, o greutate maxima la decolare de 54 kg si o viteza maxima de zbor in regim de pulverizare de 8 m/s. Drona are o durata de zbor la o incarcatura de 25 de minute timp in care epuizeaza volumul maxim de substanta activa de 120 de litri.

Potrivit producatorului, drona, controlata prin GPS si dirijata cu ajutorul unui joystick, are o productivitate de stropire de 10-15 ha pe ora. Stropirea se face prin cele 8 pulverizatoare, latimea pulverizarii fiind cuprinsa intre  3 si 8 metri.

Vehiculul are o putere de 7,4 kW, iar motoarele sale hibride (pe benzina si electrice) pot functiona la temperaturi cuprinse intre -20 C si 40 C.

Distanta efectiva a semnalului este, potrivit specificatiilor tehnice, de 6 km, drona permitand incarcarea de harti de pana la 64 Gb care permit planificarea inteligenta a zborului prin intermediul unei aplicatii special concepute pentru acest model.

Potrivit producatorului, pretul de vanzare include, suport teoretic si practica pe simulator pentru operatori, curs de utilizare a hartilor, training de utilizare a dronei in conditii specifice (vant transversal, inaltime, etc.), calcularea parametrilor specifici fiecarui tip de cultura.

Drona poate fi utilizata si ca parte a unui sistem de supraveghere prin incorporarea unei camera cu infrarosu pentru vizionare pe timp de noapte, fiind echipata si cu un sistem de transmitere a imaginilor HD in timp real pana la o distanta de 6 km.

Citeste si Asociatia Producatorilor Agricoli din Dobrogea a devenit membra APPR

One thought on “Drona agricola de mari dimensiuni, prezentata la Ziua Graului Baragan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *