Sarbatoarea Ciresului la Istrita

Sarbatoarea Ciresului la Istrita

 

Dupa un an de pauza din cauza pandemiei, Statiunea Pomicola Istrita a organizat, in data de 12 iunie, Sarbatoarea Ciresului la Istrita, eveniment ajuns la cea de-a opta editie. Au fost prezenti producatori din toata tara, dar si vizitatori dornici sa guste soiuri variate de cirese de toate marimile si culorile. La concurs au fost inscrise 50 de soiuri, câstigator fiind desemnat Early Red, un sortiment timpuriu prezentat de Petre Grivu, fostul director de la Statiunea Pomicola Istrita, care dupa ce a iesit la pensie, se ocupa de livada proprie.

Locul II a fost ocupat de acelasi soi cultivat si la Statiunea Pomicola Istrita, iar pe locul trei s-a aflat un producator din comuna Maracineni

Statiunea Pomicola Istrita, infiintata in urma cu peste 120 de ani, produce fructe si material saditor. Incepand cu decembrie 2004, ferma  cu o suprafata de 295 ha, a fost preluata de catre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.

Citeste si «Swiss Food&Nutrition Valley», un Silicon Valley elvetian

 

One thought on “Sarbatoarea Ciresului la Istrita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *