Ajutor de minimis la legumele cultivate in spatii protejate. Valorificarea productiei: 2 noiembrie – 2 decembrie

Ajutor de minimis la legumele cultivate in spatii protejate. Valorificarea productiei: 2 noiembrie – 2 decembrie

 

Executivul a aprobat ajutorul de minimis de 2.000 de euro pe 1.000 metri patrati pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate. Legumicultorii vor beneficia in acest an de un plafon maxim de 150 de milioane de lei (30,785 milioane de euro, iar culturile sustinute prin noua schema de sprijin sunt cele de ardei, castraveti, tomate si vinete, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

“Schema va fi implementata de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prin centrele locale/judetene, care vor fi sprijinite in activitatea de control si evaluare a productiei de catre directiile pentru agricultura judetene”, informeaza Ministerul Agriculturii.

Actul normativ reglementeaza: modalitatea de depunere a cererii la APIA, dar  si categoriile de beneficiari: persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, persoane juridice si criteriile de eligibilitate pentru obtinerea sprijinului.

Citeste si Bani pentru legumicultori: 4880 euro/ha – SCV la legume in spatii protejate si 1800 euro/ha – SCV la tomate pentru industrializare

De asemenea, actul normativ stabileste productiile minime pe care trebuie sa le obtina producatorii agricoli, precum si documentele justificative care se prezinta pentru obtinerea ajutorului de minimis; efectuarea verificarilor privind existenta suprafetelor, a culturilor declarate si evaluarea productiei, de catre comisii mixte APIA-DAJ; controlul respectarii normelor privind utilizarea durabila a produselor de protectie a plantelor de catre inspectorii fitosanitari oficiali; modalitatea de comunicare intre centrele locale/centrele judetene/APIA si MADR si DAJ.

Depunerea cererilor se va realiza pâna la cel târziu 20 iulie inclusiv, iar valorificarea productiei se va face in perioada 2 noiembrie – 2 decembrie. Documentele justificative pot fi depuse pâna la 3 decembrie 2021, inclusiv.

Citeste si Sarbatoarea Ciresului la Istrita

6 thoughts on “Ajutor de minimis la legumele cultivate in spatii protejate. Valorificarea productiei: 2 noiembrie – 2 decembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *