Asociatia Producatorilor Agricoli din Dobrogea a devenit membra APPR

Asociatia Producatorilor Agricoli din Dobrogea a devenit membra APPR

 

Asociatia Producatorilor Agricoli Dobrogeni (APAD) a semnat acordul de aderare la Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania, devenind membra cu drepturi depline a acesteia, se arata intr-un comunicat al APPR.

Organizatia profesionala a fermierilor dobrogeni a fost infiintata in conditiile de seceta fara precedent ale anului 2020, care au afectat tot sud-estul Romaniei, dar cu deosebire zonele agricole din judetele Constanta si Tulcea. APAD s-a nascut din nevoia legitima de a apara interesele specifice ale celor care se straduiesc sa faca agricultura luptand-se cu o natura nemiloasa si a le conferi o voce, reunind in prezent mare parte din fermieri din Constanta si Tulcea.

„Apropierea noastra de APPR s-a facut un mod natural. Am dorit ca fermierii din zona Dobrogei sa fie sustinuti prin politici adaptate nevoilor acestora si am identificat in APPR un partener de drum cu care impartasim aceleasi deziderate si principii si care este deja un glas articulat si respectat in peisajul asociativ din Romania. Consideram ca alaturi de o organizatie nationala puternica – si pe care parafarea acestui acord de aderare o intareste si mai mult ca acoperire geografica, reprezentare si resursa umana – vom putea gasi cele mai bune cai pentru a ne face auzite doleantele si asteptarile si a propune solutii”, a declarat Theodor Ichim, presedintele APAD.    

“Membrii nostri si-au imbratisat cu entuziasm confratii dobrogeni. Avem deja cateva proiecte comune pentru perioada imediat urmatoare, cel mai important fiind cel legat de demersurile noastre sustinute pentru identificarea si extinderea rapida a unor solutii sustenabile de gestionare a apei in regiunile afectate de seceta. De acest lucru depinde supravietuirea agriculturii romanesti in viitor, pentru ca schimbarile climatice se intampla sub ochii nostri. Trebuie sa fim solidari pentru a face cunoscute problemele agriculturii romanesti si, mai ales, dupa cum afirmam de fiecare data, pentru a identifica solutii adaptate la nivel local. Suntem responsabili pentru viitorul nostru si implicarea trebuie sa devina parte a vietii de fermier”, a declarat Nicolae Sitaru, presedintele APPR.

APPR (Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania) este o asociatie profesionala formata din producatori agricoli care detin suprafete de lucru cuprinse intre 50 si 50.000 ha, dar si reprezentanti ai lantului profesional de porumb din Romania. APPR face parte din Confederatia Europeana a Producatorilor de porumb (CEPM), precum si din cea mai puternica organizatie-umbrela a fermierilor europeni  si a coopertivelor lor, COPA_COGECA.

Citeste si Investitii de 3,3 miliarde dolari in startup-urile din agritech din Europa

APAD este o organizatie tanara, dar cu fermieri activi, nascuta din credinta agricultorilor dobrogeni ca, actionand impreuna, vor putea sa isi faca cunoscute problemele la nivel local si national. Fermierii, membri APAD sunt condusi in actiunile lor de nevoia urgenta a conceperii si punerii in practica a unei strategii agricole pe termen lung, cu obiective nationale, dar, mai ales, cu solutii locale.

2 thoughts on “Asociatia Producatorilor Agricoli din Dobrogea a devenit membra APPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *