Dupa ploi, vine canicula. Prognoza meteo pentru zilele urmatoare

Dupa ploi, vine canicula. Prognoza meteo pentru zilele urmatoare

 

Temperaturi de 40 de grade Celsius in zilele urmatoare. Pentru ziua de luni, sunt prognozate ploi torentiale descarcari electrice, grindina si vant. Meteorologul Alina Serban a declarat la Digi24 ca vremea se va schimba insa in zilele urmatoare, iar temperaturile vor creste. Schimbarea de temperatura va fi influentata de o masa de aer cald, care va domina Romania in perioada imediat urmatoare.

“Temperaturile vor fi in crestere treptat si vor ajunge la pragul caniculei. Chiar il vor depasi. Vor fi maxime de 35 de grade si, uneori, chiar mai mult, la inceput in vestul tarii. Canicula se va extinde si in restul tarii. Cea mai afectata va fi zona de sud. Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este inca foarte bogata in umezeala”, a spus meteorologul.

Alina Serban a adaugat ca instabilitatea atmosferica va continua si in perioada urmatoare, mai ales dupa-amiaza, la deal si la munte. Acolo, va ploua si vor fi grindina si vant.

Alertele meteorologice pentru disconfortul termic accentuat ar putea veni chiar incepand de marti. Incepand de miercuri vremea va continua sa se incalzeasca in aproape toata tara, va deveni caniculara in Banat, Crisana, Oltenia, local in Transilvania si Maramures, precum si in restul tarii, a anuntat directorul ANM, Elena Mateescu. 

Citeste si De la “Tanarul fermier”, la ”Noul fermier”. Fondurile nerambursabile vor creste pana la 100.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *