Dan Hurduc, presedinte CFRO: Exista o usoara tendinta de antagonizare a relatiilor fermieri mari vs fermieri mici

Dan Hurduc, presedinte CFRO: Exista o usoara tendinta de antagonizare a relatiilor fermieri mari vs fermieri mici

 

Dan Hurduc, presedintele Clubului Fermierilor Romani (CFRO), afirma ca obiectivul principal al organizatiei este acela de a promova un model romanesc de agricultura performanta cu valorificarea specificului national. De altfel, agricultorii pe care ii reprezinta se situeaza tocmai pe acest segment, detinand afaceri sustenabile bazate pe inovatie. Fara performanta, agricultura nu poate exista, iar fiecare fermier trebuie sa se gandeasca cum sa-si creasca performanta, atrage atentia Hurduc.

“Fermierii performanti reprezinta osatura agriculturii romanesti, dar noi in acest model romanesc de agricultura coexistam cu fermele mici si cele medii, cu fiecare nisa de fermieri, nu suntem in contradictie, suntem complementari, iar fiecare nisa isi gaseste rolul. Toti fermierii trebuie sa promovam modelul romanesc si la Bruxelles si in Romania, sa nu intram in antagonizarea relatiilor, pentru ca exista aceasta usoara tendinta – fermierii mici vs fermierii mari, doar cei mici sa fie ajutati, cei mari s-au dezvoltat, dar cum stiti, cei mari si medii asigura securitatea alimentara a tarii”,  a declarat Dan Hurduc la simpozionul desfasurat recent la Dragus, Brasov, dedicat sectorului cartofului.

Dan Hurduc, doctor in oenologie, este un fermier important din judetul Vaslui care lucreaza circa 2.200 hectare de teren agricol (Evel H Company) din care 10% în propietate.

Presedintele CFRO a vorbit si despre alte activitati desfasurate de club, de la realizarea de studii de analize de piata si tinerea la curent cu cele mai noi informatii din sector a membrilor organizatiei, reprezentarea la Bruxelles – iar Planul National Strategic si elaborarea eco-scemelor in functie de specificul regional constituie prioritatea momentului, Programul Brokerul de Asigurare, pana la Programul Tineri in Agricultura, ajuns la cea de-a treia serie de cursanti.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Clubul Fermierilor Romani a organizat in data de 21 iulie la Dragus evenimentul „Prioritatile agriculturii romanesti. Strategia de dezvoltare a sectorului de cartofi in perioada 2021-2027”, la care au participat fermieri producatori de cartof performanti, Ministrul Agriculturii,  Adrian OROS, alaturi de oficiali romani cu responsabilitati in dezvoltarea politicilor si strategiilor in domeniul agriculturii.

8 thoughts on “Dan Hurduc, presedinte CFRO: Exista o usoara tendinta de antagonizare a relatiilor fermieri mari vs fermieri mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *