Seful AFIR: Niciun ban pentru irigatii si drumurile forestiere, in urmatorii doi ani

Seful AFIR: Niciun ban pentru irigatii si drumurile forestiere, in urmatorii doi ani

 

Drumurile forestiere si irigatiile nu vor beneficia de alocari de fonduri europene in urmatorii doi ani, sustine Mihai-Liviu Moraru, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Pentru drumurile de exploatatie agricola, in schimb, este disponibila o suma de 100 milioane euro.

Dupa cum se stie, in perioada 2014-2020 submasura 4.3 (Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice, cu mai multe componente: drumurile de exploatatie agricola, drumurile forestiere si irigatiile) a avut la dispozitie peste 600 milioane euro.

Citeste si Fermierii se asteapta la o productie de porumb mai mica cu circa 30%, in acest an. Starea de fapt a agriculturii romanesti

“Submasura 4.3 are o alocare de 100 milioane euro. (…) Practic, nu vor exista pana la finalul anului 2023 sume pentru doua dintre obiectivele din submasura 4.3 si nici pentru cele dedicate UAT-urilor pentru drumuri si retele de apa-canal. Tranzitia aceasta pe urmatorii doi ani prevede o singura componenta – drumuri de exploatatie agricola pentru care sunt alocati 100 milioane euro. Niciun ban pentru irigatii, niciun ban pentru drumurile forestiere”, a declarat Mihai Morar pentru Bursa.

 In urmatorii doi ani, Romania va avea acces la 3,2 miliarde euro, adica o treime din alocarea pentru perioada 2021-2027. (VP)

Citeste si Dan Hurduc, presedinte CFRO: Exista o usoara tendinta de antagonizare a relatiilor fermieri mari vs fermieri mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *