Oros despre PNS: Stim exact cum va arata. La sfarsit de septembrie vom iesi in dezbatere publica cu eco-schemele

Oros despre PNS: Stim exact cum va arata. La sfarsit de septembrie vom iesi in dezbatere publica cu eco-schemele

 

Elaborarea Planului National Strategic (PNS) constituie unul din subiectele fierbinti ale agriculturii romanesti in aceasta perioada. Dupa ce mai multe organizatii de fermieri au atras atentia ca s-a intarziat nepermis de mult in ceea ce priveste elaborarea lui si chiar s-au plans ca n-au fost consultate, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, afirma ca lucrurile sunt tinute sub control.

Totul pare sa depinda acum de aprobarea (in octombrie, potrivit informatiilor disponibile la acest moment) celebrelor regulamente – la care se tot face referire in ultima vreme – de catre presedintia slovena, sustine Oros, dupa care se va intra in linie dreapta. In baza acestora se va scrie PNS, pentru ca trebuie sa se tina seama de acele “amanunte“ care ii vor ghida pe cei care se ocupa de elaborarea documentului.

Citeste si 100 mil. euro pentru sere si solarii, cat importurile de tomate. Romania are 207 ha de sera

“Stim exact cum va arata PNS, avem o analiza foarte clara a nevoilor si a prioritatilor. Thttps://www.facebook.com/AgriculturaLaRaportoti cei din comitetul de monitorizare stiu exact cum va arata PNS, a mai ramas doar identificarea pentru fiecare zona a unor eco-scheme care sa fie accesate si acceptate de catre producatori. Vrem sa avem mai multe tipuri de eco-scheme, sa le adaptam, in asa fel incat fiecare fermier sa poata sa aiba acces la minim o eco-schema….. In septembrie vor fi workshop-urile cu ministerele din tarile europene ca sa ne facem o idee comuna cum ar arata niste eco-scheme in zona montana, colinara etc… La sfarsitul lunii septembrie, cand vom avea toate aceste intalniri finalizate vom iesi in dezbatere publica cu eco-schemele”, a declarat Adrian Oros la AgroTv.

Citeste si AFIR: Modificari privind depozitarea gunoiului de grajd. Ce submasuri sunt vizate.

Ministrul a mai precizat ca exista foarte multe asociatii de fermieri care au venit cu propuneri vizavi de eco-scheme si ii invita in continuare sa o faca pe toti cei interesati de subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *