Casa de Comert Agroalimentar Unirea are un nou presedinte. Ce conditie a pus Oros ca sa nu fie inchisa

Casa de Comert Agroalimentar Unirea are un nou presedinte. Ce conditie a pus Oros ca sa nu fie inchisa

 

Casa de Comert Agroalimentar Unirea, proiectul de suflet al fostului ministru al Agriculturii Petre Daea, are un nou presedinte – Florentin Bercu, care are mandat pentru aceasta functie pana la mijlocul lunii septembrie, el fiind de altfel si reprezentantul fermierilor in cadrul institutiei. Florentin Bercu este la acest moment si director executiv al Uniunii de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV).

Dupa doi ani de pierderi semnificative (7 mil. euro in 2019 si 5 mil.euro, in 2020), anul 2021 se anunta a fi unul decisiv in ceea ce priveste viitorul Casei Unirea, pentru ca daca la finele anului nu va fi prezentata o viziune care sa ajute sectorul, ea va fi inchisa, a anuntat Adrian Oros, ministrul actual al Agriculturii, potrivit FoodBiz.

“Vom lua o decizie daca se inchide sau daca are noima cu o noua viziune care sa faca ceva si sa ajute sectorul”, a declarat Adrian Oros la AgroTv.

Concret, daca i se va prezenta o strategie viabila pentru urmatorii ani, Oros promite ca va merge cu ea la Guvern, la mana caruia se afla acum soarta institutiei.

Citeste si Casa Unirea nu si-a indeplinit niciunul din cele trei obiective. Si-a cumparat, in schimb, o livada!

Ceilalti doi membri in Consiliul de Administratie sunt Liviu Gabriel Bulgaru si Gheorghe Ciobanu, potrivit AGA din 17 iulie 2021. Si-au incetat mandatul Sorin Minea, Mircea Cosea si Emil Paduraru.

Iar pentru cei care se intreaba de ce nu a fost inchisa pana acum Casa Unirea, Oros a adus si cateva clarificari, cum ar fi faptul ca statul este unic actionar sau ca se spera ca va fi nevoie de ea in PNRR daca proiectul depozitelor regionale era aprobat..

Tot ce s-a facut in ultima vreme, insa, a fost un proces de restructurare, in urma caruia s-a redus numarul de salariati de la 40 la 9 si s-au micsorat costurile. Acum, prioritatea este stategia de viitor…

3 thoughts on “Casa de Comert Agroalimentar Unirea are un nou presedinte. Ce conditie a pus Oros ca sa nu fie inchisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *