Fructe si legume romanesti de la Profi sub marca “Proaspete de la noi”

Fructe si legume romanesti de la Profi sub marca “Proaspete de la noi”

 

Profi a lansat oficial programul “Proaspete de la noi” prin care faciliteaza fermierilor din Romania accesul catre magazinele retelei si totodata le ofera cumparatorilor legume si fructe romanesti de cea mai buna calitate, garantat sanatoase.

“Sunt mai bine de doi ani de cand am demarat acest proiect, iar rezultatele testelor de pana acum sunt mai mult decat îmbucuratoare, astfel ca a sosit momentul sa inauguram acest brand propriu care avantajeaza toate partile implicate si pe care intentionam sa îl extindem catre un numar cat mai mare de fermieri,” a declarat Calin Costinas, directorul general adjunct Profi, initiatorul proiectului.

“Consumatorul îsi doreste produse romanesti de calitate si cu gust local autentic, iar asta este exact ce ne propunem si noi sa punem pe rafturi în proportie din ce în ce mai mare!”, a precizat Costinas.

Profitand de informatiile acumulate de Profi si puse la dispozitia lor, fermierii incadrati în program afla din timp care sunt preferintele cumparatorilor, care sunt caracteristicile legumelor si fructelor pe care acestia le cauta.  Astfel, decid impreuna cu inginerii agronomi Profi ce si cat sa produca în anul urmator si îsi dimensioneaza recolta pentru un maxim de castig si un minim de pierderi.

Citeste si Casa de Comert Agroalimentar Unirea are un nou presedinte. Ce conditie a pus Oros ca sa nu fie inchisa

Fermierii brandului Proaspete de la noi beneficiaza de îndrumare si asistenta din partea inginerilor horticultori Profi. Acestia nu doar ca furnizeaza recomandari cu privire la îngrijirea plantelor, dar si sondeaza constant parametrii productiei, inclusiv prin teste de laborator care certifica daca recoltele se încadreaza riguros în normele legale privitoare la concentratia de nitrati, nitriti si pesticide.

La capatul acestui lant cu trasabilitate controlata, cumparatorul gaseste în magazinele Profi produse care sub brandul Proaspete de la noi prezinta garantia ca sunt romanesti, de cea mai buna calitate, au gustul pe care ni-l amintim din copilarie si a caror evolutie este cunoscuta de la samanta si pana ajung pe rafturile magazinului.

“De cand cooperez cu Profi, afacerea mea a crescut constant,” declara Andrei Iosif, a carui ferma, Marcan Traditional srl, furnizeaza magazinelor Profi cirese, caise, nectarine si prune. “Nu este usor sa respecti toate cerintele din contract dar cand vezi ca acest fel realmente vezi ca ferma îti merge din bine în mai bine si ca cei care cumpara produsele tale în magazin sunt multumiti, îti dai seama ca asta este calea de urmat. Sunt foarte bucuros ca am intrat în acest proiect!”

“Sunt mai multe avantaje din cooperarea cu Profi, dar pentru mine poate cel mai important este faptul ca stiu din timp unde si cata marfa voi vinde, cat sa produc, si ca nu mai trebuie sa merg la piata întrebandu-ma cat voi reusi sa vand si cat din ea mi se va strica pe taraba,” afirma la randul sau Ionut Vlasceanu care prin ferma sa, EDY FRESH SRL, din judetul Dimbovita, livreaza marar, patrunjel, leustean, ceapa verde, salata si alte legume foarte apreciate.

“Simt o bucurie deosebita cand vad ca experienta mea de 20 ani în domeniu înseamna ceva important, aducand multumire atat fermierilor, cat si cumparatorilor,” afirma Laurentiu Rînchita, unul dintre inginerii agronomi implicati în program. 

La randul sau, Florin Precup, de asemenea inginer horticultor implicat în acest proiect, se simte mandru ca prin ceea ce face ajuta la dezvoltarea fermelor din tara si la cresterea procentului de legume si fructe romanesti de pe rafturile marilor magazine.”

Cu aproximativ 25.000 de angajati în aproape 1500 de magazine care functioneaza astazi în 688 de localitati, Profi este cel mai mare angajator privat si totodata reteaua cu cea mai mare extindere geografica din Romania.

7 thoughts on “Fructe si legume romanesti de la Profi sub marca “Proaspete de la noi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *