Investitie de peste 1,5 milioane de euro intr-un siloz de cereale la Agrobujora (Timis)

Investitie de peste 1,5 milioane de euro intr-un siloz de cereale la Agrobujora (Timis)

 

Agricultorii romani investesc in tehnica performanta pentru a creste productiile agricole. Un astfel de exemplu este ferma Agrobujora, o afacere de familie din localitatea Dinias, judetul Timis, care  cultiva grau, porumb, rapita si floarea soarelui pe o suprafata de 640 hectare. Exploatatia este detinuta de fermierul Gheorghe Bujora si de catre fiul sau, Cosmin Bujora.

Ferma a beneficiat de investitii realizate cu sprijinul fondurilor europene accesate prin Programul National de Dezvoltare Rurala, pentru construirea unui depozit de cereale (1.575.000 euro), precum si pentru dotarea cu utilaje agricole (tractoare, semanatoare).   

Proprietarii Agrobujora au reusit sa isi dezvolte ferma de familie, infiintata in anul 2006,  prin accesarea a patru masuri de investitii pentru dotare cu tractoare, combine, dar si pentru constructia unui siloz cu capacitate totala de stocare de peste 6000 tone

Deja recoltarea graului este finalizata la acest moment si se fac pregatiri in ferma pentru a incepe insamantarea rapitei. De asemenea, pentru urmatoarea perioada, fermierii isi propun constructia unei magazii pentru depozitarea culturilor oleaginoase, tot prin intermediul accesarii unor fonduri europene. Ferma a fost vizitata recent de ministrul Agriculturii Adrian Oros.

One thought on “Investitie de peste 1,5 milioane de euro intr-un siloz de cereale la Agrobujora (Timis)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *