Pretul la carnea de porc este in scadere, in Europa. Creste, insa, in lume

Pretul la carnea de porc este in scadere, in Europa. Creste, insa, in lume

 

Carnea de porc s-a ieftinit, in ultima luna, in cele mai multe dintre statele UE, pe fondul cererii mai slabe atat pe plan intern in tarile membre, cat şi pe pietele de export, in contextul majorarii productiei, potrivit thepigsite.com. La nivel mondial, insa, tendinta este de creștere.

Astfel, in intervalul 22 iulie – 22 august, pretul de referinta mediu pentru UE a scazut cu mai mult de 6 euro, la 145 de euro pentru 100 de kg, adica cel mai redus nivel din martie.

Preturile sunt in mod normal stabile in lunile de vara, ceea ce inseamna ca referinta actuala este cu 11% sub media ultimilor cinci ani pentru aceasta perioada.

Citeste si Casa de Comert Agroalimentar Unirea are un nou presedinte. Ce conditie a pus Oros ca sa nu fie inchisa

Germania influenteaza piata

Preturile s-au redus in mai toate statele mari producatoare, inclusiv Germania şi Spania, jucatori importanti pe piata. Nu putem face abstractie de faptul ca Germania a inundat piata europeana, impingand in jos preturile, dupa ce pesta porcina a afectat serios sectorul de creștere a porcilor.

Citeste si Cat teren agricol detin cetatenii straini in Romania. Datele ANCPI la zi

La nivel global, insa, preturile alimentelor din luna iulie sunt cu peste 30% mai mari fata de acum un an, deşi au scazut timp de cateva luni. In august, a reinceput creşterea, potrivit Mediafax. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *