Fermier Iasi: „Avem un an agricol de exceptie. Nu imi amintesc sa mai fi avut unul atat de bun”

Fermier Iasi: „Avem un an agricol de exceptie. Nu imi amintesc sa mai fi avut unul atat de bun”

 

2021 este un an bun pentru fermierii din Iasi care sustin ca au avut cele mai mari productii din ultimii 10 ani la grau, orz si rapita, iar profiturile au fost semnificative. Acum, se asteapta la o recolta bogata si la porumb, floarea-soarelui si soia, potrivit BZI.ro. Un an de exceptie este si pentru fermierul Ioan Buimac, care administreaza in comuna Andrieseni peste 3.000 de hectare de teren agricol.

„La rapita am cules 3.200 de kilograme, la hectar. Am vandut rapita cu 2.400 de lei, tona, deci am avut un pret foarte bun. Am facut 7.500 de lei, profit, la hectar. Toata rapita a mers catre o companie din Romania, care produce ulei. Graul l-am inchis cu peste 6 tone la hectar, de pe 800 de hectare, ceea ce este un lucru formidabil, ca performanta. Am vandut 4.000 de tone cu 8.200 de lei/tona, tot un pret foarte bun. Avem un an agricol de exceptie”, a declarat Ioan Buimac.

Citeste si Fermierii se asteapta la o productie de porumb mai mica cu circa 30%, in acest an. Starea de fapt a agriculturii romanesti

Prognozele sunt bune si pentru culturile ce urmeaza sa fie recoltate in perioada urmatoare.

Citeste si Casa de Comert Agroalimentar Unirea are un nou presedinte. Ce conditie a pus Oros ca sa nu fie inchisa

„Nu imi amintesc sa mai fi avut, de cand sunt eu agricultor, un an atat de bun, ca productie. La floarea-soarelui, soia si porumb se anunta tot o productie foarte buna. La porumb vor fi 9-10 tone, la hectar, dupa primele estimari. Vom incepe in prima saptamana din septembrie sa recoltam floarea-soarelui, unde vom avea de asemenea performanta”, a precizat pentru BZI.ro Ioan Buimac.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *