Drept la replica Clariant cu privire la investitia de la Podari (Dolj)

Drept la replica Clariant cu privire la investitia de la Podari (Dolj)

 

clariant_podariDrept la replica Clariant cu privire la stirea cu titlul “Satenii din Podari (Dolj) nu vor fabrica de bioetanol in localitate”. Comunicatul integral: „Fabrica de bioetanol de la Podari, pe care o va construi Clariant, este un proiect aprobat si sustinut de Uniunea Europeana, care are cele mai sigure reguli de protectie a mediului din lume. Siguranta este o prioritate pentru Clariant la nivel global, iar acest lucru se va reflecta integral si in activitatea noastra din Romania. Nu facem compromisuri, fie ca vorbim despre sanatatea populatiei, calitatea apei sau a aerului. Nu exista factori de mediu rezultati din activitatea Clariant in Podari care sa creeze probleme de sanatate populatiei din vecinatate, fapt confirmat de toate autoritatile competente. Proiectul respecta in totalitate legislatia de mediu din Romania si Uniunea Europeana.

In acest moment, am obtinut toate avizele necesare din partea autoritatilor competente, in pregatirea demararii constructiei fabricii, fapt ce reconfirma autenticitatea aspectelor de mai sus.

Procesul de productie al bioetanolului se bazeaza pe fermentatie si este foarte asemanator cu cel de producere a berii sau a vinului, cu care multa lume este familiarizata. Dioxidul de carbon nu este considerat a fi un poluant atmosferic si exista in conditii normale in aer. Concentratia dioxidului de carbon rezultat din activitatea de productie a etanolului din Podari nu va depasi valorile care se produc in mod natural in atmosfera si nu va avea niciun efect negativ asupra populatiei din vecinatate.

Raul Jiu nu va fi poluat prin productia de bioetanol Clariant. Unii din parametrii apelor evacuate in raul Jiu vor fi mai stricti decat limitele maxime legale. In plus, valorile indicatorilor de calitate ai apelor raului Jiu vor fi monitorizate in mod regulat, in conformitate cu legislatia in vigoare. Avand in vedere respectarea stricta a tuturor limitelor legale privind calitatea apei deversate in rau, nu va exista niciun impact asupra habitatului de pesti sau a sanatatii populatiei.

Dimpotriva, utilizarea biocombustibilului avansat produs de fabrica Clariant va avea un impact pozitiv semnificativ asupra schimbarilor climatice, reducand cu pana la 95% cantitatea de gaze cu efect de sera, care ar fi fost generata de traficul rutier al vehiculelor care utilizeaza doar combustibili fosili. Introducerea pe piata a bioetanolului va permite Romaniei sa atinga obiectivele stabilite de Strategia nationala privind schimbarile climatice si sa indeplineasca cerintele europene pentru pachetul Energie – Schimbari Climatice.

Incurajam cetatenii de buna credinta sa se informeze din surse oficiale cu privire la natura si caracteristicile proiectului Clariant pentru a nu deveni victime ale dezinformarii si manipularii.

Reprezentantii Clariant Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *