Targul FarmConect Romania (Slobozia, 31 august-3 septembrie 2023)- Mai este o luna si jumatate pana la deschidere!

Targul FarmConect Romania (Slobozia, 31 august-3 septembrie 2023)- Mai este o luna si jumatate pana la deschidere!

 

In perioada 31 august-3 septembrie 2023 va avea loc la Slobozia, localitate situata la circa 125 kilometri distanta de Bucuresti, a doua editie a Targului FarmConect Romania, organizat de Forumul Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (FAPPR) cu sprijinul Primariei Slobozia si Libramont, in calitate de partener tehnic.

Chiar daca prima editie a fost pe minus din punct de vedere financiar, organizatorii sustin ca vor continua proiectul, pentru ca fermierii au nevoie de astfel de evenimente.

„Noi am contribuit la acest proiect tocmai ca sa impingem o caruta care se vrea a merge in directia asta, dezvoltare agricola, agroindustriala si nu numai. Vrem sa credem ca judetul Ialomita poate fi un mediu prietenos pentru afaceri si ne dorim sa fie cat mai multe investitii bune si din ce in ce mai multe, cu locuri de munca mai bine platite” a declarat Nicolae Sitaru, presedintele Forunului APPR, la Slobozia in cadrul unei conferinte de presa.

Manifestarea reuneste producatori locali de hrana si de materii prime pentru industrie, producatori si distribuitori de inputuri, fabricanti si comercianti de utilaje agricole si tehnologii digitale esentiale pentru o agricultura performanta.

Misiunea targului este de a consolida comunitatile locale si, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasa si sustenabila a mediului rural, a sectorului agro-alimentar si a economiei regionale, sustin organizatorii.  

?Nu este usor niciodata sa construiesti ceva, indiferent ce. FarmConect este tot o constructie la inceput de drum, a avut anul trecut prima editie si asa cum a fost noi spunem ca pentru prima editie a fost un succes. Se poate mult mai mult, se poate sa fie un eveniment mult mai reusit, dar ca orice eveniment nu iese dintr-o data asa, nu esti un scamator asa si sa scoti din palarie… Este nevoie de foarte multa munca, de implicare, de foarte multa imaginatie si ne-am gandit sa fie in judetul Ialomita pentru ca este foarte bine plasat fata de Constanta, Braila, Galati, Bucuresti”, a mai spus Nicolae Sitaru.

Pentru cei care se intreaba de ce a fost aleasa Slobozia, Sitaru a adus si argumentul decisiv: sustinerea locala din partea Primariei.

„Este foarte important sa avem acces la un spatiu, sa avem sustinere locala, pentru ca uneori se pun si bete in roate… Se intampla si asta cateodata. Iar un eveniment de o asemenea amploare costa foarte multi bani, implica foarte multa munca. Sigur ca este usor sa zici, ce este domnule cu parteneriatul asta cu primaria…Altfel nu se poate. Noi, APPR, am iesit pe minus in prima editie. Si in cadrul asociatiei, care este nonprofit si care a facut cheltuieli mai mari decat veniturile, au fost discutii ca de ce sa cheltuim banii pe care ii adunam cu greu din cotizatii pentru asa ceva, dar noi credem in acest proiect si credem ca si Baraganul merita sa fie in centrul atentiei, sa fie vazut ca un mediu prietenos pentru afaceri, sa fie vazut ca pe un posibil loc in care sa iti dezvolti o afacere, pentru ca daca te uiti pe o situatie a zonei asa, suntem cam la coada clasamentului din punct de vedere al veniturilor, al locurilor de munca si al dezvoltarii. Si cred ca este important pentru noi ca tara sa fim dezvoltati armonios”, a mai spus Sitaru.

 Mai multe informatii despre targ puteti afla aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *