Tranzactie. Grupul Agrinatura, preluat de o firma din Luxemburg

Tranzactie. Grupul Agrinatura, preluat de o firma din Luxemburg

 

O companie din Luxemburg preia de la Spearhead International Limited grupul de fime Agrinatura, care administreaza circa 18.000 ha de teren in Teleorman si Dolj.

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care AMC Capital IV Scsp preia companiile Agrinatura SRL, Silosud SA, Agrifarm Aliprod SRL, Agroservice Piatra SA, Indipendenta G&T Prest SRL, Agrinatura Serv SRL, Agronica SRL si Agritac SRL, se arata itr-un comunicat al institutiei.

AMC Capital IV Scsp din Luxemburg este o societate care functioneaza ca fond privat de investitii.

Citeste si Norofert Group preia o ferma de 1.000 ha din Teleorman pentru circa 2 mil.euro

AMC Capital IV Scsp va prelua cele opt companii prin intermediul societatii AMC Capital IV Lux Sarl. Cele opt companii desfasoara, in principal, activitati de productie de cereale si oleaginoase (grâu, rapita, floarea soarelui si porumb), zonele de desfasurare a activitatii fiind situate in sudul României.

In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune trebuie autorizata de Consiliul Concurentei.

Citeste si Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Judetul Teleorman se afla in vizorul investitorilor de mai multa vreme, numai in acest an fiind efectuate cateva tranzactii care au vizat ferme care administreaza mii de hectare.

Citeste si Norofert Group preia o ferma de 1.000 ha din Teleorman pentru circa 2 mil.euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *