Norofert Group preia o ferma de 1.000 ha din Teleorman pentru circa 2 mil.euro

Norofert Group preia o ferma de 1.000 ha din Teleorman pentru circa 2 mil.euro

 

grauNorofert Group, principalul producator roman de inputuri organice, intentioneaza sa achizitioneze o ferma de 1.000 de hectare in localitatea Zimnicea, judetul Teleorman. Valoarea tranzactiei se ridica la 9,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei. Judetul Teleorman a devenit tinta tot mai multor investitori in ultima vreme, fiind realizate deja tranzactii sau sunt in curs de perfectare. “Inca de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achizitionarea unei ferme care sa fie deja utilata si pregatita sa functioneze inca din prima zi. In ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investitii si in cele din urma am decis sa achizitionam ferma localizata in Zimnicea si care se afla intr-o stare excelenta de functionare. Judetul Teleorman este unul de traditie pentru agricultura, iar calitatea solului si faptul ca ferma este situata in apropiere de Portul Zimnicea de la Dunare sunt cateva dintre punctele forte pentru care ne-am propus sa realizam aceasta investitie. Ne dorim ca noua linie de business sa devina una strategica in dezvoltarea Norofert Group”, a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.

Ferma, operata de o companie locala infiintata in anul 2006, are o suprafata de 1.000 de hectare aflate in arenda. Gradul de compactare este de 84%, din care 400 de hectare sunt deja irigabile, iar pretul arendei este unul atractiv. Norofert are in plan sa introduca agricultura ecologica pe toata suprafata fermei incepand cu anul 2021.

Situata la 5 km distanta de Portul Zimnicea de la Dunare, Norofert intentioneaza sa dezvolte capacitati de incarcare barje la Dunare pentru business-ul sau de trading cu cereale ecologice. Aceasta capacitate de incarcare reprezinta un hub logistic excelent pentru activitatea principala a Norofert. Orice tipuri de culturi bio, produse sau primite in schimbul inputurilor ecologice, pot fi vandute la export pe Dunare.

In cadrul fermei exista aproximativ 3.000 metri patrati de depozite, precum si o gama completa de echipamente agricole aflate intr-o stare excelenta. Acestea au cel mult trei ani vechime si pot opera peste 1.800 de hectare de teren.

Pe termen scurt, Norofert are in vedere realizarea unor investitii de modernizare si marire a capacitatii de stocare, extinderea terenului arabil pana la 2.000 de hectare si transformarea unei parti din ferma in instalatie de testare a produselor Norofert.

Prin sinergiile realizate la nivel de business, Norofert se asteapta ca beneficiile financiare aduse de ferma sa fie semnificative. Din punct de vedere economic, efectele asupra activitatii vor fi vizibile incepand cu anul viitor. Conform previziunilor initiale realizate de Norofert, veniturile totale din culturile de grau si floarea-soarelui, precum si din subventii vor ajunge la 7,5 milioane de lei in 2022, iar profitul este estimat la 3,5 milioane de lei.

Achizitia va fi finantata printr-o combinatie de facilitati de credit bancare si fonduri ale companiei. Tranzactia va fi pusa pe ordinea de zi la urmatoarea intrunire a Adunarii Generale a Actionarilor societatii, programata sa aiba loc in data de 20 aprilie 2021.

Citeste si Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Norofert Group este o companie listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Compania are o capitalizare de piata de 215 milioane de lei. In 2020, actiunile Norofert au fost cele mai tranzactionate instrumente financiare de pe piata AeRO. In data de 22 februarie 2021 a inceput procesul de majorare a capitalului prin care compania intentioneaza sa stranga peste 7 milioane de lei

One thought on “Norofert Group preia o ferma de 1.000 ha din Teleorman pentru circa 2 mil.euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *