Fonduri europene de 183 de mil. euro pentru procesare si marketing. Sesiunea se deschide in octombrie

Fonduri europene de 183 de mil. euro pentru procesare si marketing. Sesiunea se deschide in octombrie

 

Fonduri europene de aproape 183 de milioane de euro vor fi disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014- 2020 pentru investitii in procesarea si marketingul produselor agricole, sesiunea de depunere de proiecte fiind activa in perioada 8 octombrie – 7 ianuarie 2022, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Este vorba de masura 4 – Investitii in active fizice, sub-masura 4.2 – Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole.

Citeste si 100 mil. euro pentru sere si solarii, cat importurile de tomate. Romania are 207 ha de sera

„Alocarea financiara pentru aceasta sesiune este de 182,7 milioane de euro, impartita pe doua componente. Astfel, sprijinul pentru investitii de modernizare in procesarea/marketingul produselor agricole este de 143,6 milioane de euro, in timp ce componenta referitoare la sprijinul pentru investitii noi, extindere si modernizare in procesarea/marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase are o alocare de 39,1 milioane de euro”, se arata in comunicatul MADR.

1,5 mil. euro pe proiect

Sprijinul financiar nerambursabil acordat prin aceasta submasura este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si forme asociative si de 40% pentru alte intreprinderi. In cazul investitiilor colective intensitatea sprijinului poate creste cu 20 de puncte procentuale.

Valoarea fondurilor europene obtinute variaza in functie de tipul de beneficiar si de investitie, astfel: pentru microintreprinderi si intreprinderi mici, sprijinul financiar este de 800.000 de euro/ proiect pentru investitiile noi permise in cadrul fisei submasurii si de 600.000 de euro/ proiect pentru modernizare/ extindere.

De asemenea, pentru intreprinderi mijlocii se pot accesa fonduri in valoare de 1.200.000 de euro/ proiect pentru investitiile noi permise in cadrul fisei submasurii sau de 1.000.000 de euro/ proiect pentru modernizare/ extindere. Pentru alte intreprinderi si forme asociative, valoarea sprijinului creste la 1.500.000 de euro/ proiect in cazul investitiilor noi permise si la 1.200.000 de euro/ proiect pentru modernizare/ extindere, potrivit AFIR.

Toti cei interesati sa acceseze fonduri europene prin submasura mentionata au la dispozitie gratuit pe www.afir.info Ghidul solicitantului si anexele aferente acestuia, la sectiunea „Investitii PNDR”, in vederea intocmirii documentatiei pentru depunerea cererilor de finantare, care se va realiza on-line, pe site-ul Agentiei, la momentul lansarii sesiunii.

Citeste siAFIR: Modificari privind depozitarea gunoiului de grajd. Ce submasuri sunt vizate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *