Presa americana despre viitorul presedinte al Romaniei

Presa americana despre viitorul presedinte al Romaniei

 

Anul viitor Romania organizeaza alegeri prezidentiale si se pare ca publicatia americana Bloomberg este interesata de cine se afla in topul sondajelor.

Presa de peste ocean titreaza „Geoana de la NATO conduce cursa pentru Presedintia Romaniei, arata un sondaj”.

Bloomberg se intereseaza de sondajele realizate pentru alegerile prezidentiale din Romania si anunta ca Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoana, este favorizat sa castige alegerile prezidentiale de anul viitor din Romania, daca va candida ca independent.

Sondajul citat de Bloomberg, Inscop comandat de news.ro, puncteaza ca Mircea Geoana i-ar invinge pe toti ceilalti potentiali candidati intr-un tur, mai exact pe Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciuca, Diana Sosoaca, Catalin Drula, Dacian Ciolos, Kelemen Hunor.

Interesul pentru candidatura acestuia nu face decat sa sublinieze, din nou, daca mai era cazul, faptul ca Mircea Geoana beneficiaza de sustine americana, iar functia asumata din octombrie 2019 de Secretar General adjunct al NATO nu a facut decat sa ii ofere o vizibilitate buna pe scena politica internationala.

Sa nu uitam ca Mircea Geoana este considerat – de multi analisti americani – cel mai bun ambasador pe care Romania l-a avut la Washington din 1989, iar de cand ocupa aceasta distinsa si importanta pozitie in cadrul NATO, admiratia si aprecierea fata de profesionalismul si abilitatile sale pe scena internationala sunt si mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *