Biogaz produs la fermele de vaci pentru sere și solarii

Biogaz produs la fermele de vaci pentru sere și solarii

 

Ministerul Agriculturii are in vedere initierea unui proiect de infiintare a unor statii de producere a biogazului in fermele de crestere a bovinelor, acesta urmand sa fie folosit la incalzirea serelor pentru obtinerea de legume pe tot parcursul anului.

“Sunt in discutie cu Ministerul Mediului pentru a realiza proiecte pentru fermele de bovine, din dejectiile pe care fermele din Romania pot face statii de biogaz. Mai mult de atat, poate sa fie cu o intensitate de 100%, iar in proiectele pe care noi le vom da pentru realizarea de biogaz, ii vom obliga pe fermieri sa aiba in cadrul proiectului si cate un hectar, doua de sera, astfel incat cu biogazul obtinut in ferma sa producem in sere legume si fructe romanesti, sa le avem tot timpul anului in magazine.

Va dati seama ce proiect important este? Pe mine m-ar interesa foarte mult sa putem sa le dam acele statii de biogaz fermierilor si sa producem in Romania rosii, legume, tot in spatii protejate, pentru ca de sarbatori si in perioada in care nu putem sa producem sa avem in magazine si la retaileri aceste produse sanatoase pentru oamenii din Romania”, a declarat miistrul Agriculturii, Florin Barbu, la Digi24.

Ministrul Agricultorii a ami anuntat recent si un ajutor de minimis de 1.000 euro/1000 mp de legume produse in spatii protejate pentru acest an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *