Pietele agroalimentare care functioneaza in hale s-au redeschis sambata, la 26 de zile dupa ce au fost inchise din cauza numarului mare de infectari. Clientii trebuie sa respecte insa, cu strictete, niste reguli. Vor avea acces in piete doar cei care poarta corespunzator masca, pe nas si pe gura, iar in interior clientii trebuie sa stea la cel putin doi metri distanta unii de altii, potrivit Stirile Protv. Nerabdatori, unii comercianti au furat startul, asa ca si-au mutat de vineri tarabele din parcarile friguroase in care au stat mai bine de trei saptamani. Producatorii care vand in Sectorul 4 au fost mutati inca de vineri de primarie in pietele amenajate in spatii inchise.
Vasile Savu, producator din Voinesti, Dambovita, si-a mai dat jos din hainele groase si abia asteapta clientii.
”E o bucurie, ne-a scos din frig, din curent, tot ce putea fi mai rau. Asteptam sa se deschida si sa avem clienti cat mai multi, ca acolo am suferit cu vanzarea. Mai mult am fost paznici decat vanzatori. Cateva killograme, zeci de kilograme, maxim 50-100. Mere, cartofi. Foarte putin”.
Citeste si Nicusor Serban: Fermele de vaci comerciale performante sunt extrem de putine in Romania
Producatorii pot sa-si vanda marfa in pietele inchise numai daca respecta noile norme, publicate vineri seara in Monitorul Oficial.
Citeste si Constructia fabricii Clariant din Romania, in grafic
Cel mult 50% din spatiu va fi ocupat
Accesul clientilor in piete va fi limitat, astfel incat cel mult 50% din spatiu sa fie ocupat, iar intrarea si iesirea vor fi separate.
lientii trebuie sa stea la o distanta de cel putin 2 metri unii de altii si, pentru a le fi mai usor, administratorii vor monta marcaje pe pardoseli.
Masca va fi obligatorie, la fel si dezinfectarea mainilor cu produsele pe baza de alcool amplasate in interior. Cei care au simptome de raceala nu vor avea acces in piete. Activitatea in pietele din spatii inchise a fost interzisa in 9 noiembrie, din cauza numarului mare de imbolnaviri.
Sursa: Stirile ProTv.