Cine este romanul care are 2000 de vaci la muls!

Cine este romanul care are 2000 de vaci la muls!

 

ferma_afiliu_amaruIn topul celor mai mari ferme de bovine din Romania sunt si cativa romani, iar printre acestia se afla și Mihai Afiliu, un agricultor cunoscut. Mai multe informatii despre romanul care detine cea mai mare ferma de vaci am aflat chiar de la Ministerul Agriculturii a carui conducere a vizitat recent ferma din Amaru, Buzau. Ferma Afiliu Trans din localitatea Amaru, judetul Buzau este o ferma integrata și are in jur de 4500 ha teren arabil. Proprietarul detine 3300 de bovine, dintre care 2000 de vaci de lapte la muls. De asemenea, in ferma se afla o fabrica de procesare soia, din care rezulta uleiul de soia și șrotul necesar in principal alimentatiei bovinelor.

Unitatea de procesat soia este o unitate in care se proceseaza și se obtine proteina necesara pentru furajele animalelor. Ferma este aproape in totalitate automatizata: contine o sala de muls moderna data in functiune chiar anul trecut și de asemenea, evacuarea și separarea dejectiilor se face in mod automat. S-a investit foarte mult in platformele de depozitare a gunoiului atat in ferma, cat și in camp, la distanta de 6-7 km de ferma.

Va rugam sa sustineti presa independenta – proiectul Agrostandard. O puteti face aici! Multumim!

Sunt platforme in jur de 20000 m2. O baza mare furajera sunt nutreturile care sunt produse marea majoritate in cadrul fermei vegetale. Pe zootehnie s-au accesat putine fonduri europene, ultimul proiect accesat in curs de derulare este pe irigatii. Ferma are in jur de 2300 ha irigate prin fonduri proprii.

https://www.youtube.com/watch?v=gJ0pcRjmxSs&fbclid=IwAR1Fb3opUGagBHOpoHYUnOxfmLq24XF4LQStNZJHE6KVOGOgppNZzeyuCv4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *