Joint-venture intre Bosch si BASF pentru tehnologii digitale in sectorul agricol

Joint-venture intre Bosch si BASF pentru tehnologii digitale in sectorul agricol

 

basfFermierii vor beneficia de soluții digitale automatizate pentru sectorul agricol! Inovațiile digitale accelerate promoveaza agricultura de precizie, eficiența resurselor si durabilitatea! Primul produs comun va fi lansat in Brazilia, urmata de Europa si America de Nord! Nevoia scazuta de produse de protecție a plantelor in aplicațiile specifice, ținand cont de condițiile locale! Bosch si BASF Digital Farming au semnat un acord joint-venture 50:50 (JV) pentru a comercializa, la nivel global, soluții agricole inteligente, dintr-o singura sursa. Acordul JV a fost semnat pe 10 noiembrie 2020 si va fi urmat de inființarea unei noi companii cu sediul la Köln, in primul trimestru al anului 2021. Colaborarea este supusa aprobarii autoritaților antitrust relevante. Ambele parți au convenit sa nu dezvaluie detalii financiare.

Citeste si Cine este romanul care are 2000 de vaci la muls!

Bosch aduce acordului abilitați semnificative care țin de hardware si software, precum si servicii digitale pentru planificarea si luarea deciziilor in culturile de camp. BASF Digital Farming, cu soluțiile sale xarvio ™Digital Farming Solutions, ofera un motor automat care ia decizii adecvate, in timp real, in ceea ce priveste gestionarea buruienilor si care este alimentat de platforma digitala xarvio pentru optimizarea culturilor. Acesta ofera fermierilor sfaturi specifice zonei, astfel incat acestia sa poata planta culturi sustenabile. Combinand expertiza ambelor companii, cu tehnologii moderne si soluții software, colaborarea va usura munca fermierilor si ii va ajuta sa beneficieze de pe urma soluțiilor digitale.

Aplicarea inteligenta a produselor

„Datorita conectarii masinilor agricole folosind senzori de inalta tehnologie, software inteligent si produse digitale, putem face agricultura de maine mai eficienta si, in acelasi timp, mai ecologica”, a declarat Andrew Allen, responsabil pentru vehicule comerciale si afaceri off-road la Robert Bosch GmbH.

„Ambele companii isi iau angajamentul sa investeasca timp, resurse si finanțare in activitați comune, care vor duce la dezvoltarea de noi tehnologii durabile si de precizie, care imbunatațesc practicile si rezultatele agricole”, a declarat Vincent Gros, presedintele diviziei de soluții agricole BASF.

Primele doua produse care vor fi lansate au la baza o versiune a sistemului Intelligent Planting Solution (IPS), cu inteligența digitala imbunatațita pentru insamanțare, administrarea de ingrasaminte si aplicarea inteligenta a produselor (Smart Spraying). Soluția Smart Spraying combina tehnologia si senzorul camerei Bosch, cu platforma de optimizare xarvio. Ambele produse au fost testate intens in condiții reale de cultivare. Astfel de practici precise si inovatoare in agricultura permit eficientizarea resurselor, susținand fermierii si mediul.

In funcție de condițiile locale, acest lucru poate duce la nevoia redusa de produse de protecție a plantelor in aplicații specifice. Soluția Smart Spraying arata o reducere de pana la 70% a volumelor de erbicide utilizate, inca din stadiul experimental. Soluția va fi lansata cu un numar limitat de echipamente in anul 2021.

Despre divizia BASF Agricultural Solutions

Cu o populație in crestere rapida, lumea devine din ce in ce mai dependenta de capacitatea noastra de a dezvolta o agricultura sustenabila si de a pastra un mediu sanatos. Colaborand cu agricultori, profesionisti in agricultura, experți in managementul daunatorilor si alții, ne asumam sa contribuim la acest lucru. De aceea, investim in cercetare si dezvoltare si intr-un portofoliu complex, inclusiv de semințe si trasaturi genetice, soluții chimice si biologice pentru protecția culturilor, gestionarea solului, sanatatea plantelor, controlul daunatorilor si agricultura digitala. Cu echipe de experți in laboratoare, pe camp, la birou si in unitațile de producție, conectam gandirea inovatoare si activitatea practica de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care funcționeaza – pentru agricultori, societate si planeta. In 2019, divizia noastra a generat vanzari de 7,8 miliarde de euro.
Pentru mai multe informații, vizitați www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.

Despre xarvio Digital Farming Solutions, o marca a BASF Digital Farming GmbH

xarvio este lider in transformarea digitala a agriculturii, pentru optimizarea producției de plante Xarvio – ajuns lider mondial – ofera produse digitale bazate pe o platforma care ofera sfaturi agronomice independente, specifice fiecarui tip de teren in parte, pentru a ajuta fermierii sa-si produca culturile in cel mai eficient si durabil mod. Produsele xarvio SCOUTING, FIELD MANAGER si HEALTHY FIELDS sunt folosite de fermierii din peste 100 de țari din intreaga lume. Pentru mai multe informații, vizitați xarvio.com sau unul dintre canalele noastre de socializare.

Despre Bosch Group Mobility Solutions

Mobility Solutions este cea mai mare divizie a grupului Bosch. In 2019, a contribuit cu 46,8 miliarde de euro, reprezentand 60% din vanzarile operaționale. Acest lucru face din compania de tehnologie unul dintre cei mai importanți furnizori ai industriei auto. Divizia Mobility Solutions urmareste viziunea mobilitații sigure, durabile si inspiratoare a viitorului si include competențele sale in domeniile personalizarii, automatizarii si al managementului mobilitații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *