Ionel Arion, ProAgro: Rolul MADR este sa faca strategii

Ionel Arion, ProAgro: Rolul MADR este sa faca strategii

 

Seful ProAgro, Ionel Arion, a dezvaluit pentru FoodBiz cateva din prioritatile pe care guvernantii ar trebui sa le aiba in vedere pentru viitor, daca vrem ca agricultura romaneasca sa cunoasca transformari spectaculoase.

Nu de alta, dar lipsa de strategii si de continuitate a programelor de la o guvernare la alta, nu a facut decat sa complice lucrurile si sa transforme Romania intr-o imensa piata de desfacere pentru marfurile din afara.

Citeste si Romania, al doilea cel mai mare exportator de cereale din Europa, are rezerve strategice pentru doar trei luni

“Ar trebui sa fie prioritar problemele nerezolvate inca ale fermierilor si fermelor noastre. Faptul ca noi avem astazi fermieri cu suprafete mari si acestia inca nu reusesc sa faca trecerea catre zootehnie, catre ceea ce inseamna plusvaloare in fermele de vegetal, faptul ca Romania nu are o strategie, ministerul (n.red – Ministerul Agriculturii) nu are strategii – pana la urma acesta este rolul ministerului sa puna pe masa tot timpul strategii pentru Guvern, Parlament, pentru fermieri si pentru economia tarii”, a declarat pentru FoodBiz Ionel Arion.

Citeste si Romanii controleazdoar 4% din Portul Constanta pe segmentul cereale

El a vorbit si de obiceiul politicienilor de a refuza continuarea unor programe incepute de predecesori, chiar daca acestea au avut rezultate. Ori in aceste conditii, de ce sa ne mai miram ca nu se fac progrese si tot timpul o luam de la zero. Urmarile se vad cel mai bine in piata, unde marfurile de import fac legea.

“Faptul ca noi astazi nu reluam sau nu continuam ceea ce altii inaintea noastra au inceput: bun, rau, dar sa ne aducem aportul, tot timpul ne face sa reluam de la zero aceleasi probleme, aceleasi nevoi, aceleasi neajunsuri si Romania bate pasul pe loc. Vedem ca astazi Romania suporta un deficit alimentar foarte mare si in loc sa il stopam noi mai rau ajungem sa il adancim”, a mai precizat Ionel Arion.

ProAgro este cea mai reprezentativa organizatie a producatorilor agricoli, reunind mai multe entitati profesionale, organizatii interprofesionale pe filiera de produs, federatii, uniuni, patronate reprezentative la nivel national pe filiera producerii, prelucrarii, depozitarii, distributiei si comercializarii produselor agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *