Investitie de 1,5 mil. euro intr-o plantatie de duzi si o fabrica de prelucrare a matasii la Pestisani (Gorj)

Investitie de 1,5 mil. euro intr-o plantatie de duzi si o fabrica de prelucrare a matasii la Pestisani (Gorj)

 

pestisaniCresterea viermilor de matase este o activitate care ar putea sa reinvie in localitatea Pestisani, judetul Gorj, unde pe vremuri existau plantatii intinse de duzi. Un investitor din Bucuresti vrea sa infiinteze o plantatie in zona, dar si o fabrica in care sa fie produsa matasea. Se pare insa ca acesta intentioneaza sa mute si sediul unui institut din Baneasa (Institutul National de Sericicultura) la Pestisani, chiar in cladirea nefinalizata de la intrarea in comuna, potrivit publicatiei locale Pandurul. Omul de afaceri a solicitat deja primariei sa-i puna la dispozitie o suprafata mare de teren pe care sa planteze duzi si sa construiasca fabrica. Administratia locala spune ca va scoate la licitatie terenul solicitat de investitor, in vederea concesionarii. Vechea ferma de duzi de la Hobita se intindea pe 50 de hectare.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

”Institutul National de Sericicultura si-a aratat disponibilitatea de a-si muta sediul si toata activitatea de la Baneasa la Pestisani. Au o investitie initiala de 1.5 milioane euro, in plantatie de duzi, in cresterea viermilor de matase si a gogosilor si, apoi, fabrica de prelucrare a matasii, filatura, plus ambalaj, comercializare. Toata, de la inceput pana la sfarsit, se va realiza la Pestisani”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Pestisani.

Vezi si Fructele de padure, pariul unui tanar de 22 de ani

Mai multe informatii puteti afla aici.

One thought on “Investitie de 1,5 mil. euro intr-o plantatie de duzi si o fabrica de prelucrare a matasii la Pestisani (Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *