Fermierii cu mai putin de 5 ha au un venit mult mai mic decat romanii trimisi in somaj!

Fermierii cu mai putin de 5 ha au un venit mult mai mic decat romanii trimisi in somaj!

 

LAPAR
Fermierii cu pana la cinci hectare au un venit mult mai mic decat romanii aflati in somaj, a declarat seful LAPAR, Nicu Vasile, in cadrul unei conferinte ce a avut loc recent la ASAS. Romania nu este capabila sa-si hraneasca proprii cetateni, 33% din cele 10,3 milioane de ferme europene se aflau in 2016 pe teritoriul Romaniei. 93% din exploatatiile din Romania sunt ferme de subzistenta, trei sferturi operau pe mai putin de 2 hectare si mai mult de un sfert erau gestionate de fermieri cu varsta mai mare de 65 de ani, si sunt doar cateva din datele ce definesc agricultura romaneasca, potrivit conducerii LAPAR.

Citeste si Toma Dinu, USAMV Bucuresti: Exportam cu un pret mediu de 446 $/to și importam cu 922 $/to! Este evidenta lipsa de competitivitate!

Romania are cel mai mare numar de exploatatii agricole dintr-o tara europeana, fara sa detina insa si cele mai largi suprafete cultivate. Avem 33% din fermele europene, dar Romania contribuie cu doar 3,4% in productia standard a UE.

Va rugam sa sustineti presa independenta – proiectul Agrostandard. O puteti face aici! Multumim!

Romania este tara cu cea mai mare suprafata de teren arabil pe cap de locuitor din UE– 0,7 ha, avem insa o productie cu mult sub nivelul asteptarilor.

Iata care este si distributia fermelor in functie de suprafetele lucrate (date 2019)

distributieferme_ha

Citeste si Cine este romanul care are 2000 de vaci la muls!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *