Norofert vrea sa construiasca un Centru Integrat de Biotehnologie si Stiinta Solului

Norofert vrea sa construiasca un Centru Integrat de Biotehnologie si Stiinta Solului

 

norofertNorofert, cel mai important producator de inputuri ecologice din Romania, anunta ca a depus o propunere de proiect pentru accesarea de fonduri europene pentru construirea unui Centru Integrat de Biotehnologie si Stiinta Solului, si care, daca va fi aprobat, reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte ce vor fi demarate in 2021. “Ca producator, punem un accent deosebit pe cercetare si consideram ca prin intermediul acestui Centru, vom deveni varf de lance in cercetarea din domeniul agriculturii ecologice, ramanand in acelasi timp un jucator important pe piata de inputuri ecologice datorita proiectelor de inovatie pe care le vom desfasura“, sustine conducerea companiei.

Norofert este cel mai important producator de inputuri ecologice din Romania, avand in prezent 3 companii in cadrul Grupului – Norofert Eco, Norofert Organics si Norofert Fitofarma. Compania Norofert a fost fondata in anul 2000 de catre Florin Popescu, si pana astazi a ramas o afacere de familie, condusa in prezent de fiul acestuia, Vlad Popescu. Initial, intre anii 2000 si 2010, compania a importat si distribuit in Romania inputuri agricole de inalta calitate produse in Occident. In acel moment, Norofert era singura companie care a introdus in Romania ingrasaminte avansate din punct de vedere tehnologic.

In 2010, Norofert a vazut o nisa care se dezvolta la nivel global in domeniul ingrasamintelor organice si s-a repozitionat catre importul de produse ecologice de inalta calitate din Spania, SUA si Germania si distribuirea acestora catre fermierii locali. In anul 2015, anul in care Vlad Popescu a preluat afacerea, compania a renuntat complet la activitatea de import si a inceput propria linie de productie a ingrasamintelor organice care a crescut constant pe parcursul anilor.

Citeste si Cine este romanul care are 2000 de vaci la muls!

In august 2018, Norofert a introdus tehnologia BioChain pentru toate produsele sale si a lansat o premiera pe piata europeana prin introducerea tuturor produselor sub forma de tableta efervescenta.

Astazi, Norofert produce ingrasaminte organice, produse fitosanitare organice, cum ar fi insecticide si fungicide, tratamente pentru seminte si tratamente foliare. De asemenea, Norofert are capacitatea de a dezvolta si produce ingrasaminte organice personalizate conform nevoilor specifice recoltelor, luand in considerare solul, conditiile atmosferice si particularitatile fiecarei culturi in parte. Compania ofera produsele sale fermierilor romani, dar are si contracte cu distribuitori din Republica Moldova si Grecia si intentioneaza sa se extinda in continuare in Bulgaria si Croatia in cursul anului 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *