Obligatiunile Laptariei cu Caimac debuteaza la BVB pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare

Obligatiunile Laptariei cu Caimac debuteaza la BVB pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare

 

laptariacucaimacAgroserv Mariuta, compania care detine brandul de lactate premium Laptaria cu Caimac, a facut primul pas pe bursa pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in data de 8 decembrie, unde a fost listata prima emisiune de obligatiuni a societatii. Obligatiunile au fost listate pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB si se tranzactioneaza cu simbolul bursier MILK25E. „Ne bucuram ca antreprenorii care au creat povestea Laptaria cu Caimac au ales piata de capital pentru a atrage finantarea necesara pentru a-si continua dezvoltarea accelerata. Si cu atat mai mult ne bucura intentia managementului de a lista la BVB si actiunile companiei. Acest an ne-a aratat ca trebuie sa ne uitam mai atent la propriile noastre puteri, la companiile antreprenoriale romanesti, la capitalul disponibil pentru sustinerea cresterii acestor companii. In ultimii doi ani am vazut peste 30 de runde de finantare venind la BVB, cu o valoare impresionanta, de peste 2 miliarde de euro, suma din care jumatate a fost inregistrata doar in acest an. Acestea valideaza faptul ca bursa este un canal viabil pentru finantarea companiilor. Totodata, finantarea atrasa de Agroserv Mariuta demonstreaza ca programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucuresti este util pentru companiile care au participat la el. Felicitam intreaga echipa din spatele brandului Laptaria cu Caimac si, totodata, intermediarul, BT Capital Partners”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Agroserv Mariuta a derulat in luna noiembrie un plasament privat prin care a vandut obligatiuni denominate in euro, in valoare de 3 milioane euro. Obligatiunile au scadenta in noiembrie 2025 si o dobanda de 5,25%. Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentata, dobanda obtinuta fiind cel mai mic cost de finantare obtinut in 2020 la oferte de obligatiuni similare. La plasament au subscris 94 de investitori, atat persoane fizice, cat si investitori institutionali.

Fondurile obtinute urmeaza sa fie folosite pentru a sustine dezvoltarea fabricii, pentru extinderea sectiei de productie si constructia unui depozit nou. Managementul societatii are in plan investitii de 16 milioane euro in urmatorii ani, printre obiectivele vizate regasindu-se si construirea unei statii de biogaz si a unui sistem de recuperare si de refolosire a sticlei.

”Este o zi foarte importanta pentru noi, deschiderea tranzactionarii lanseaza un nou capitol in evolutia companiei. Ne bucura increderea investitorilor si speram sa ramana la cote ridicate si la IPO. Ne dorim o relatie stransa cu investitorii si cu Bursa pentru ca impreuna putem construi un veritabil ecosistem agrifood in Romania si pentru asta este nevoie de investitii sustinute”, a afirmat Adrian Cocan, Directorul General al Agroserv Mariuta.

Citeste si Premiera in retail: Kaufland lanseaza Programul ,,Porc nascut si crescut in Romania”

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a fost Intermediar si Consultant Autorizat al operatiunii. BTCP a intermediat incepand cu 2019 sapte emisiuni de obligatiuni corporative si trei tranzactii de fuziuni si achizitii in valoare de peste 300 de milioane de euro.

”Felicitam Laptaria cu Caimac, primul business cu activitate in domeniul lactate care listeaza obligatiuni in cadrul Sistemului Multilateral de Tranzactionare – Piata de Obligatiuni BVB. Colaborarea noastra a inceput acum mai bine de un an, a fost un drum matematic si ne bucuram ca vedem ca planurile s-au transformat in realizari”, a afirmat Daniela Secara, Directorul General al BT Capital Partners.
Din iunie 2018 si pana in prezent, Laptaria cu Caimac si-a dezvoltat distributia in numeroase retele de magazine internationale (IKA): Mega Image, Auchan, Cora, Kaufland, Carrefour, Profi, Selgros, Metro Cash & Carry, in retele independente de magazine din tara: Diana – jud. Valcea si Gorj, Panemar – jud. Cluj, Ana Pan – Bucuresti, Fraher – Tulcea si in numeroase bacanii, magazine de proximitate si magazine traditionale, dar si in HoReCa de renume.

Citeste si Toma Dinu, USAMV Bucuresti: Exportam cu un pret mediu de 446 $/to si importam cu 922 $/to! Este evidenta lipsa de competitivitate!

Agroserv Mariuta a incheiat anul 2019 cu venituri de 63,2 milioane lei, in crestere cu 30% fata de anul precedent. In primul semestru al anului curent, veniturile au insumat 37,6 milioane lei, cu 40% peste nivelul din perioada similara a anului precedent. Managementul societatii estimeaza ca veniturile vor totaliza aproape 70 milioane lei in 2020, urmand ca acest indicator sa creasca si in urmatorii ani, astfel ca pentru 2025 estimarile indica venituri totale de aproape 142 milioane lei.

Agroserv Mariuta a fost infiintata in anul 1994 si pana in 2018 a avut exclusiv activitati agricole, cultura mare (grau, orz, rapita, triticale, porumb, lucerna si altele, pe o suprafata de 3000 ha) si ferma de vaci de lapte (cu peste 2700 animale). Incepand cu anul 2018 a pus in functiune o fabrica moderna de lactate si a lansat brandul Laptaria cu Caimac, un brand care a inregistrat o crestere rapida in preferintele consumatorilor datorita produselor de inalta calitate.

Laptaria cu Caimac are propria ferma si foloseste cele mai noi mijloace de a produce lactate de calitate, naturale, sigure, nutritive si fara adaosuri inutile. Fabrica de procesare de ultima generatie, in care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnica de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatura mai joasa decat media obisnuita, pentru a pastra gustul adevarat al laptelui de la vaca si o parte cat mai mare din substantele nutritive. Mai multe informatii despre Laptaria cu Caimac si produsele brandului gasiti la www.laptariacucaimac.ro sau pe paginile de Linked-In/Facebook/Instagram Laptaria cu Caimac.

BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Bancii Transilvania, este membru exclusiv in Romania al Oaklins, cea mai importanta alianta internationala de specialisti in fuziuni si achizitii si cel mai mare broker de retail din piata de capital din Romania. BT Capital Partners ofera servicii de asistenta pentru atragerea de investitori prin piata de capital, servicii de brokeraj, consultanta pentru fuziuni si achizitii, structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piata si consultanta pentru management strategic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *