Fermier: Putem face profit doar acolo unde nu intervine statul roman

Fermier: Putem face profit doar acolo unde nu intervine statul roman

 

Fermierii sunt de parere ca singurele segmente din sectorul agricol unde pot face profit sunt chiar cele mai putin reglementate de statul roman care actioneaza constant impotriva intereselor lor.

Subsecvent, pe segmentele de piata sau sectoarele agricole puternic reglementate de statul roman, accesul fermierilor romani este strict interzis, iar profitul acestora este zero.

“Pe piata de cereale am avut o bursa care nu a depins atat de mult de politica Ministerului Agriculturii din Romania, s-a putut concura loial si cu celelalte state. Si asa am fost si noi performanti, cu toate ca avem o clima mai defavorabila, cu toate ca suntem cu transportul cum suntem. Dar, am putut concura si am facut bani”, a declarat Dan Tiberiu Stan (un fermier care lucreaza in judetul Iasi o suprafata de 1.600 de hectare impreuna cu tatal sau) la Sarbatoarea Florii Insorite, Podul Ioaiei, Iasi.

Citeste si Editorial. Hypermarket-urile din Romania, o problema de siguranta nationala?!

Acesta a aratat ca fermierii romani sunt condamnati sa ramana vesnic exportatori de materii prime neprocesate pentru simplu fapt ca nu au piata de desfacere pentru produse procesate, accesul in hypermarket-urile straine care au monopol pe piata romaneasca, fiind interzis.

“Pe partea de meterii procesate, nu se poate vinde! Piata este acaparata, vinde francezul in magazinele lui, neamtul in ale lui…”, a conchis fermierul.

Citeste si Scumpiri de peste 30% la paine si lactate, in aceasta toamna. Preturi mai mari de achizitie cu 15-25% in legumicultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *