Ferma de bovine Aberdeen Angus de la Rociu, vizitata de ministrul Oros

Ferma de bovine Aberdeen Angus de la Rociu, vizitata de ministrul Oros

 

sedomarMinistrul Agriculturii, Adrian Oros, a vizitat, vineri 7 august, ferma de bovine Aberdeen Angus de la Rociu de care se ocupa Sever Popa si fiul lui, care au reusit sa puna pe picioare o exploatatie agricola mixta in localitatea Rociu – Sedomar Grup. Ferma a fost deschisa in anul 2013, cand proprietarii au achizitionat 40 de capete femele din Germania, Scotia si Austria si un taur de reproductie din Scotia inzestrat cu echipament genetic foarte bun.

Mandria fermei sunt cele peste 500 de taurine Aberdeen ANGUS, in mod special tinerii americani care tocmai treceau de primul an de viata – este vorba de un mascul si doua femele din rasa Angus, obtinuti din embrioni 100% americani.

Citeste si EXCLUSIV. Sprijin de 7.000 de euro pentru crescatorii de bovine. Urmeaza si alte sectoare!

In prezent, ferma detine peste 500 de capete, din care 280 matca si tineret. In tot acest timp, specialistii din ferma urmaresc in permanenta imbunatatirea performantelor genetice, atat prin retinerea celor mai valoroase exemplare din productie proprie, cat si prin achizitionarea unor tauri cu genetica de top din Scotia si Germania. Pe langa zootehnie, familia Popa lucreaza si circa 2.000 ha de teren agricol.

Citeste si Dimitrie Musca, CAI Curtici: 7 tone de grau la hectar este o satisfactie pentru acest an!

Ministrul Adrian OROS a subliniat ca este preocupat de evolutia zootehniei, punand accent si pe importanta progresului genetic prin programele de ameliorare. De asemenea, ministrul a discutat si despre oportunitatea alocarii de sume suplimentare pentru cresterea rezistentei la boli prin ameliorare genetica, informeaza MADR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *