EXCLUSIV. Sprijin de 7.000 de euro pentru crescatorii de bovine. Urmeaza si alte sectoare!

EXCLUSIV. Sprijin de 7.000 de euro pentru crescatorii de bovine. Urmeaza si alte sectoare!

 

emil_exclusivCrescatorii de vaci, fie ca vorbim de vaca de lapte sau de carne, vor beneficia in 2020 de un sprijin de pana la 7.000 de euro, sumele provenind din economiile identificate in actualul Program National de Dezvoltare Rurala, sustine Emil Dumitru, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Programe de sprijin sunt avute in vedere si pentru celelalte sectoare din zootehnie, banii urmand sa fie asigurati de la bugetul de stat, in acest caz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=DDgupStidJo&feature=emb_logo

“Din pacate, resursele din bugetul national sunt limitate, pe sectorul bovin vom aborda atat la vaca de lapte, cat si la cea de carne un sprijn din economiile pe care le-am identificat in PNDR de pana la 7.000 de euro pe fermieri, in raport de efectivul de animale vaci mama pe care le au crescatorii”, a declarat Emil Dumitru in cadrul unui interviu acordat publicatiilor FoodBiz si Agrostandard.

Emil Dumitru anunta masuri de sprijin si pentru sectoare precum cresterea porcilor sau ovinelor, dar si pentru apicultura, totul depinde, insa, de modul cum va decurge rectificarea bugetara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *