„100% rasa autohtona”, logotip pentru produsele de origine animala autohtone!

„100% rasa autohtona”, logotip pentru produsele de origine animala autohtone!

 

logoLa finele lunii iulie, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege care prevede utilizarea voluntară a logotipului ”100% rasă autohtonă“, care sa garanteze autenticitatea produselor de origine animală locale. Prezenta lege are ca obiect de reglementare utilizarea voluntara a logotipului „100% rasa autohtona” privind autenticitatea produselor de origine animala, precum si stabilirea cadrului legal necesar aplicarii acestuia, in vederea sustinerii fondului genetic al raselor si mentinerea diversitatii genetice a populatiilor de animale si a altor specii de interes zootehnic si, care fac parte din lista raselor autohtone din Romania, se arata in actul normativ.

Scopul reglementarii utilizarii voluntare a logotipului „100% rasa autohtona” pentru produsele de origine animala din Romania este de imbunatatire a productiei si a comercializarii produselor provenite de la animale care apartin raselor autohtone din speciile de interes zootehnic.

Beneficiari ai logotipului „100% rasa autohtona” sunt producatorii agricoli, persoane fizice si juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 182/2016, precum si cooperativele agricole constituite, conform prevederilor Legii cooperatiei agricole nr. 566/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, si in conformitate cu cerintele entitatilor responsabile de rase privind indeplinirea regulilor stabilite prin caietul de sarcini, inscrisi in programul national. 4 (2) Solicitanti logotipului „100% rasa autohtona” sunt entitatile care conduc registre genealogice sau evidente zootehnice la rasele cuprinse in Lista raselor autohtone din Romania.

Mai multe insa aici

Citeste si Fermierii dobrogeni in culmea disperarii: Iesim in strada! Blocam drumurile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *