Ultima sesiune pentru sM 4.1a destinata exploatatiilor pomicole! 65 mil. euro disponibile

Ultima sesiune pentru sM 4.1a destinata exploatatiilor pomicole! 65 mil. euro disponibile

 

POMICULTURAAFIR a deschis astazi (n.red – 15 feb.) sesiunea de primire a proiectelor de investitii aferente submasurii 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). „Deschidem ultima sesiune de depunere a proiectelor pentru submasura 4.1a destinata exploatatiilor pomicole, pentru care am obtinut o majorare a fondurilor alocate, care se ridica acum la valoarea totala de 65 milioane euro. In ultima perioada, am primit numeroase solicitari prin care ni se cerea suplimentarea valorii finantarii din acest an, ceea ce arata cresterea interesului fermierilor pentru dezvoltarea acestui sector important. Acest fapt este demonstrat si de cele peste 800 de cereri de finantare depuse in sesiunile deschise anterior. Stiu ca proiectele sunt complexe si au nevoie de un timp mai indelungat pentru a fi intocmite, dar sunt convins ca vom primi proiecte de calitate care sa creasca in viitor productia pomicola a tarii noastre”, a delarat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Prin intermediul submasurii 4.1a, se acorda fonduri nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului acordat de 50%, cu majorare pana la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, in functie de beneficiar (tanar fermier/ forme asociative) si de investitie (ecologica/ investitii in zone cu constrangeri naturale etc.).

Citeste si De ce isi vand fermierii romani afacerile? S-au saturat de birocratie

Solicitantii din teritoriul ITI Delta Dunarii vor putea depune proiectele in cadrul sesiunii deschise la nivel national, cu respectarea Strategiei ITI.

Citeste si EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe. Romania 2018”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *