Tranzactie record cu porumb intre chinezi si americani: 1,9 mil. de tone

Tranzactie record cu porumb intre chinezi si americani: 1,9 mil. de tone

 

porumb_boabeLuna iulie se incheie cu cea mai mare tranzactie cu porumb inegistrata vreodata intre chinezi si americani: 1,9 mil. de tone. Autoritatile de la Washington au confirmat tranzactia, intr-adevar cea mai mare de cand exista astfel de statistici, potrivit France Agricole. Drept urmare, la Bursa de la Chicago si cursul a crescut lejer in data de 30 iulie, cand a avut loc vanzarea record. Cotatia a cunoscut un trend pozitiv si la soia, spre deosebire de grau, unde a fost consemnata o scadere. Sa nu uitam ca alte 2 milioane de tone de soia au fost achizitionate recent de chinezi tot de la americani.

Citeste si Academia Romana sustine majorarea rezervei de stat la cereale, in anii cu productie de 3 mil. tone la grau!

«Pretul la porumb a crescut usor dupa aceasta veste, in conditiile in care semanaturile se dezvolta bine, iar presiunea la vanzare au limitat castigurile», a declarat Brian Hoops de la Midwest Market Solutions.

Temperaturile ideale din ultimele saptamani si insamantarile de calitate superioara, in mare parte, lasa sa se intrevada o recolta bogata de cereale in SUA.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Buselul de porumb (circa 25 kg) cu livrare in decembrie a inchis sedinta din 29 iulie la Bursa de la Chicago la o cotatie de 3,2675 dolari fata de 3,2625 dolari in 27 iulie (+0,15 %). Buselul de grau cu livrare in septembrie a inchis sedinta la 5,2950 dolari, raportat la 5,3275 dolari in ziua precedenta (-0,61 %). In acelasi timp, buselul de soia cu livrare in noiembrie a ajuns la 8,8825 dolari fata de 8,8525 dolari, miercuri (+0,34 %).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *