Margarina interzisa, incepand cu aprilie 2021

Margarina interzisa, incepand cu aprilie 2021

 

MARGARINACamera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind limitarea continutului de acizi grasi trans in produsele alimentare destinate consumului uman. Unul dintre alimentele vizate de acest proiect de lege este margarina, care contine achizi grasi, iar producatorii vor fi obligati sa-i elimine din compozitia acesteia pentru a nu renunta la afacerea lor. De asemenea, sunt vizate produsele fast food, biscuitii, floricelele pregatite la microunde, chipsurile sau supele la plic.

Prezenta lege se aplica tuturor produselor alimentare destinate consumatorului final, inclusiv produselor alimentare livrate de
unitatile de alimentatie publica si produselor alimentare destinate a fi furnizate acestora. Operatorii economici din sectorul alimentar au obligatia de a introduce pe piata produse alimentare cu un continut de AGT de maximum 2g/100g de grasime din continut”, stipuleaza proiectul de lege.

Aceste prevederi vor fi aplicate inclusiv produselor alimentare provenite din tari terte si din alte state membre ale Uniunii Europene.

Proiectul de lege privind limitarea continutului de acizi grasi trans in produsele alimentare destinate consumului uman a fost initiat de senatorul USR Adrian Wiener si ar urma sa intra in vigoare la 1 aprilie 2021.

„Prin acizi grasi trans se inteleg acizii grasi cu cel putin o legatura dubla neconjugata carbon-carbon, in configuratie trans, astfel cum sunt definiti in anexa I punctul 4 din Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European si al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare”, arata Capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *