Sprijin cuplat de 5000 euro/ha pentru culturile de legume in spatii protejate!

Sprijin cuplat de 5000 euro/ha pentru culturile de legume in spatii protejate!

 

sera_legumeMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, anunta ca reprezentantii Comisiei Europene au aprobat solicitarea privind majorarea plafonului alocat sprijinului cuplat pentru culturile de legume in spatii protejate. “O veste buna pentru fermierii romani! Comisia Europeana a aprobat solicitarea mea privind majorarea plafonului alocat sprijinului cuplat pentru culturile de legume in spatii protejate! Astfel, am reusit sa reparam eroarea Guvernarii PSD de anul trecut, cand acestia au omis sa notifice Comisia Europeana asupra sprijinului necesar pentru legumicultori”, a scris Oros pe pagina sa de Facebook.

Citeste si Vanzari mai mici cu 80% la legume. Producatorii ii asteapta pe oficialii de la minister

Anterior, europarlamentarul Rares Bogdan anuntase dublarea sumelor alocate pentru productia de legume in spatii protejate.

Citeste si “Producatori si bazine legumicole din Romania”

„O alta chestiune pozitiva: avem bani pentru sere si solarii. Am obtinut de la 2.500 de euro alocare, sa marim la 5.000 de euro in domeniul legumicol pentru cei cu sere si solarii. E o crestere importanta. Vorbim de aproape o dublare a sumei alocate. Oricum, fata de criza din 2008-2009, cand Romania a fost complet singura, momentul acesta este infinit mai bun. Avem bani europeni care ne vor putea sprijini. Intre 7 si 9 mld de euro poate lua Romania pana acum doar pe combaterea efectelor crizei covid-19”, a afirmat europarlamentarul pentru Psnews.ro.

Potrivit OIPA Legume-Fructe, pentru perioada 2014-2020 s-a notificat, prin Fisa de masuri elaborata pentru culturi de legume in spatii protejate, un sprijin cuplat de 6.200 euro/ha. Pentru 2019, valoare propusa printr-un proiect de HG este de aproximativ 2.300 euro/ha, ceea ce inseamna o scadere de 70%. Producatorii se asteptau insa la suma de 7.600 euro/ha, nivelul practicat in 2017 si 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *