Francezii au probleme cu graul din cauza secetei

Francezii au probleme cu graul din cauza secetei

 

grau
Fermierii din nordul Frantei se confrunta cu vremuri „catastrofale”, fiind asteptate foarte putine precipitatii in urmatoarele doua saptamani, ceea ce va conduce la „randamente scazute” ale culturilor, a declarat Luc Morin, analist Visio-Crop. Culturile de grau din Franta sufera de seceta dupa intrarea in perioada de primavara, avand niveluri foarte mici de biomasa. Analiza prin satelit arata ca plantele sunt mai putin sanatoase, comparativ cu anul trecut, afirma Morin.

Conditiile de cultura s-au deteriorat in saptamana de pana la 13 aprilie, doar 61% din suprafetele semanate aflandu-se in conditii bune sau foarte bune, in scadere cu 1 punct procentual fata de saptamana precedenta, cea mai proasta stare pentru aceasta data din ultimii noua ani.

Citeste si Coman, ICDP Pitesti-Maracineni: Cea mai mare problema o reprezinta investitiile

FranceAgriMer a anuntat vineri ca mai mult de jumatate din terenurile agricole din Franta, cel mai mare producator de grau si orz din Uniunea Europeana, sunt afectate de seceta, arata Meteo-France.

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

Si alti producatori de cereale din Europa se confrunta cu seceta, de exemplu, rezervele de apa din Romania se situeaza la niveluri de risc in intreaga tara, potrivit Morin. In Ucraina, rezervele de apa sunt cele mai mici din ultimii sase ani, mai sustine Morin, potrivit FoodBiz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *