Solutii de finantari pentru independenta energetica  a hotelurilor si restaurantelor

Solutii de finantari pentru independenta energetica a hotelurilor si restaurantelor

 

fotovoltaiceSolutii de finantari pentru independenta energetica a hotelurilor si restaurantelor de la E-acumulatori.ro, care sustine relansarea HoReCa oferind echipamentele acoperite de Electric UP si capitalul de lucru din OUG 130/2020. Intr-o perioada in care domeniul HoReCa este pus la grea incercare, E-acumulatori.ro anunta ca indeplineste toate conditiile necesare pentru a oferi echipamentele acoperite de programele de finantare Electric UP si OUG 130/2020. Astfel, hotelurile, pensiunile, restaurantele si alte firme din domeniu ce doresc sa-si monteze panouri fotovoltaice sau statii de alimentare a automobilelor electrice, pot beneficia de finantari si ajutoare substantiale, intre 50.000 – 200.000 de euro.

„Traversam o perioada dificila in care toti trebuie sa ne concentram atentia spre a ajuta companiile afectate de pandemie. Efectele restrictiilor din aceasta perioada s-au resimtit in special in industria HoReCa, unde multe companii au trebui sa-si restranga considerabil activitatea. Prin programele derulate de stat si prin fonduri europene exista posibilitatea de a primi finantari nerambursabile pe care firmele din HoReCa le pot utiliza pentru a deveni independenti din punct de vedere al energiei electrice si chiar sa castige bani din surplusul de energie produs cu ajutorul sistemelor de panouri fotovoltaice. Noi suntem aici sa ii ajutam cu cele mai bune solutii potrivite nevoilor acestora, dar si cu documentatia necesara obtinerii astfel de granturi”, spune Dan Tudose, General Manager E-acumulatori.ro.

Citeste si Avertisment Valeriu Tabara: Situatia este de aproape doua ori mai grava decat in 2019

Primul program cu ajutorul caruia companiile HoReCa pot contracta finantari este Electric UP. Pentru acesta s-au alocat un buget de 476 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane euro) nerambursabili care isi propune sa ajute un numar de 1000 de firme. Investitia initiala trebuie suportata de fiecare companie in parte, statul decontand cheltuielile eligibile de pana la 100.000 de euro/beneficiar.

A doua modalitate prin care firmele HoReCa pot beneficia de ajutor este prin Programul Operational Competitivitate (POC) 2014-2020. Astfel, prin OUG 130/2020, companiile din domeniu a caror activitate a fost afectata de situatia actuala, pot accesa granturi pentru capital de lucru in valoare de pana la 150.000 de euro sau de investitii intre 50 si 200.000 de euro. Cuantumul total al finantarii este de 350 de milioane de euro pentru un numar maxim de 100.500 de beneficiari.

Atat prin programul Electric UP, cat si prin granturile pentru capital de lucru din OUG 130/2020, E-acumulatori.ro poate instala sisteme de panouri fotovoltaice care produc energia electrica necesara pentru consumul fiecaruia, dar si pentru a ajuta firmele din HoReCa sa devina prosumatori. Astfel, nu doar ca acestea fac economii la factura de curent, dar si pot livra surplusul produs in reteaua electrica nationala, castigand bani pentru alte investitii necesare.

Mai mult, E-acumulatori.ro poate instala statii de incarcare pentru masinile electrice in parcarile hotelurilor, pensiunilor sau restaurantelor pentru un beneficiu suplimentar oferit clientilor. Numarul automobilelor electrice se dubleaza de la an la an, astfel companiile din HoReCa pot atrage noi consumatori si contribui, in acelasi timp, la cresterea retelei de incarcare din Romania.

E-acumulatori.ro este un business de familie, inceput in 2002 si dezvoltat puternic din 2009. Astazi, din portofoliul companiei fac parte peste 30.000 de produse dedicate independentei energetice, atat pentru consumatori individuali, cat si pentru cei industriali. Lider in ceea ce priveste gama de solutii disponibile online, E-acumulatori.ro comercializeaza echipamente de la branduri renumite ca: Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc.

Managerul companiei, Dan Tudose, este preocupat de noutatile din domeniul energiei regenerabile isi doreste sa aduca si in Romania sisteme de ultima generatie din Europa: sisteme de energie regenerabila complexe, sisteme de iluminat inteligent sau statii de incarcare casnice pentru masini electrice.

www.e-acumul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *