Aurel Simion, MADR: Avem trei scheme de calitate comunicate la Bruxelles

Aurel Simion, MADR: Avem trei scheme de calitate comunicate la Bruxelles

 

aurel_simionMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) are in lucru un numar de cinci scheme de calitate, din care trei au fost comunicate deja la Bruxelles, a anuntat Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, in cadrul evenimentului bucharestFoodSummit.ro desfasurat la USAMV Bucuresti. „Ministerul Agriculturii are deja din luna ianuarie cinci scheme de calitate pe traseu, in diferite forme, iar la Comisia Europeana sunt comunicate trei.

De ce sunt importante schemele de calitate? In primul rand, pentru ca permit accesul la banii europeni pentru promovare si atunci avem nevoie de media fara discutie, iar in al doilea rand, aceste produse se pot identifica prin etichetare.

Am dat drumul si la o schema de finantare a promovarii produselor de calitate, iar Ministerul Agriculturii incurajeaza formele asociative. De exemplu, formele asociative, asociatiile sau cooperativele beneficiaza de 150.000 de euro, pe cand un agent economic doar de 3.000 de euro. Prin masuri de piata poti sa incurajezi si este obligatoriu sa incurajam formele de asociere”, a declarat secretarul de stat.

Schemele de calitate constituie un subiect de care se tot vorbeste de ceva vreme.

Citeste si Avertisment Valeriu Tabara: Situatia este de aproape doua ori mai grava decat in 2019

Un lucru este clar pentru toata lumea: producatorii romani au nevoie de protectie pe piata, dar si de promovare pentru a putea face fata concuretei tot mai mari atat la intern, cat si la extern.

Evenimentul BucharestFoodSummit.ro este in desfasurare, pana la 19 noiembrie 2020. Participa ACUM!

SURSA: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *