Fermierii romani la COPA-COGECA! Cotizatia, platita de MADR!

Fermierii romani la COPA-COGECA! Cotizatia, platita de MADR!

 

copa- cogecaFederatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industria Alimentara si Servicii Conexe din Romania PRO AGRO, Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania LAPAR, Uniunea de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV si Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania APPR, organizatii din sectorul agro-alimentar al Romaniei reunite in cadrul Aliantei pentru Agricultura si Cooperare au devenit membre, incepand cu data de 9 iulie 2020, ale organizatiei europene COPA – COGECA.

Calitatea de membre cu drepturi depline a fost acordata incepand cu 29 septembrie 2020, atunci cand a fost facuta plata cotizatiei, asa cum prevede statutul organizatiei europene.

Citeste si APIA lanseaza 3 scheme noi de sprijin pentru fermierii afectati de criza COVID-19!

„Organizatiile sectorului agro-alimentar si cooperativelor din tara noastra au astfel sansa sa faca auzita la Bruxelles vocea uneia dintre cele mai importante puteri agricole europene, al saselea stat membru ca suprafata agricola si numarul de lucratori din agricultura. Prin participarea la grupurile de lucru specializate din cadrul COPA-COGECA, la dialogul civil cu autoritatile de la Bruxelles, organizatiile pot contribui la o reprezentare mai echilibrata a tuturor intereselor celor ce activeaza in acest sector vital pentru economia europeana intr-un moment de mari provocari, dar si de oportunitati, cand se decide cum va arata agricultura in urmatoarea perioada de programare si dincolo de acest orizont”, se arata intr-un comunicat de presa al Aliantei pentru Agricultura si Cooperare.

“A fost un deziderat constant al mediului asociativ din Romania de a se alatura celui mai articulat si dinamic grup profesional al fermierilor europeni si al cooperativelor lor.” a declarat domnul Ionel Arion, presedintele PRO AGRO.

Acesta a adaugat: “Ultimul pas, plata cotizatiei de membru pentru organizatiile din Romania la COPA-COGECA, a fost facut, fapt care a dus la obtinerea statutului Romaniei de membra cu drepturi depline. Cu aceasta ocazie, exprimam cele mai sincere aprecieri fata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru deschiderea si sprijinul pe care ni le-a oferit in mod constant, precum si fata de Comisia pentru Agricultura a Camerei Deputatilor, care a votat in unanimitate si a promovat activ in Parlamentul Romaniei legislatia fara de care acest moment superb nu ar fi fost posibil. In egala masura intelegem ca acest mandat dat noua azi vine cu responsabilitatea uriasa de a gasi modul prin care sa fructificam aceasta sansa in interesul tuturor producatorilor agricoli din Romania.

COPA – COGECA este organizatia europeana prezenta in toate grupurile de dialog civil, ceea ce ne indreptateste sa credem ca de acum inainte nu vom mai fi singuri in demersurile noastre la nivel european si glasul fermierilor romani va fi ascultat.”, a mai adaugat Ionel Arion, care este si reprezentantul organizatiilor in relatia cu Copa-Cogeca pentru perioada primului an.

COPA si COGECA promoveaza interesele a mai mult de 28 de milioane de fermieri si familiile acestora, dar si a aproximativ 38.000 de cooperative.

Cele 4 organizatii profesionale din agricultura, industrie alimentara si servicii conexe, reunite informal in Alianta pentru Agricultura si Cooperare, insumeaza aproximativ 3500 de membri care lucreaza o suprafata totala de 2,5 mil ha, la care se adauga 1,5 mil ha echivalentul UVM aferent zootehniei, pe intreg teritoriul Romaniei. Alianta cuprinde totodata si membri care activeaza in industria alimentara si cumuleaza a cifra de afaceri de 24,2%, respectiv un numar de angajati de 15,95% din totalul sectorului alimentar romanesc.

Pentru informatii suplimentare: office@agri-co.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *