Seful LAPAR la FIF 2020: Doar 5% din productia de cereale ramane in tara

Seful LAPAR la FIF 2020: Doar 5% din productia de cereale ramane in tara

 

Nicu-Vasile-LAPARȘeful LAPAR, fermierul Nicu Vasile, sustine ca doar 5% din productia de cereale ramane in tara, restul luand calea exporturilor. Productia mica de grau din acest an, care in sud-estul tarii, de exemplu, ajunge și pana la cateva sute de kilograme la hectar, ar putea da, insa peste cap serios planurile traderilor. Cat despre preturi, la acest moment se situeaza undeva la 144 euro pe tone de grau, adica in jur de 720 lei/tona la grau, respectiv 1,8 lei/kg la rapita, la fel ca si in perioada similara de anul trecut, a mai precizat Nicu Vasile.

In 2019, producta de cereale a Romaniei a fost de 29,5 milioane de tone, in scadere cu 6,5% fata de nivelul record de 31,6 milioane de tone din 2018. Productia de grau din 2019 a fost de circa 10 milioane de tone, in timp ce in acest an estimarile se ridica la 5-5,5 milioane de tone.

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

Nicu Vasile a fost prezent la conferinta “Tehnologia sprijina agribusiness-ul romanesc in pandemie” – un eveniment de referinta organizat la ASAS sub cupola FoodIntelForum.ro, Edita a 3-a, 25 iunie – 14 iulie.

Citeste si Ministerul Agriculturii estimeaza o productie de grau de circa 5 mil. de tone, in acest an

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=h4GDWlz2xVQ&feature=emb_logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *