Seful APIA: Controalele pe teren vor avea loc in perioada 12 iulie – 15 octombrie

Seful APIA: Controalele pe teren vor avea loc in perioada 12 iulie – 15 octombrie

 

Adrian Pintea, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a anuntat ca, in acest an, controalele pe teren pentru cererile depuse in vederea obtinerii platilor directe din fonduri europene vor incepe pe 12 iulie, urmind sa fie finalizate pe 15 octombrie. Esantionul de control va fi de 5%, mai mic decat anul trecut, a anuntat Pintea, la Congresul Fondurilor Europene pentru Fermieri.

“Incepand cu data de 12 iulie vom demara controalele pe teren, tot prin cele doua metode: clasic si teledetectie. Anul acesta esantionul de control va fi mai mic in comparatie cu anul 2020, pentru ca rata de eroare a fost mai mica si cu cat rata de eroare este mai mica cu atat si esantionul de control este mai mic. A ajuns si Romania sa aiba o rata de eroare de 2%, ceea ce permite si Comisia Europeana. Astfel, vom avea un esantion de aproximativ 5%”, a precizat Pintea.

Controalele pe teren vor fi finalizate pana in data de 15 octombrie, astfel incat, incepand cu 18 octombrie, sa demareze plata in avans.

Citeste si Bani pentru angajatori. Statul da 250 lei pentru fiecare elev și student incadrat in munca

Platile in avans se vor face pana in data de 30 noiembrie, iar din 2 decembrie si pana in 30 iunie 2022 se vor efectua platile finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *