Marius Micu, MADR: Ar trebui sa intelegem mai bine ce inseamna ferma de familie

Marius Micu, MADR: Ar trebui sa intelegem mai bine ce inseamna ferma de familie

 

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Marius Micu, spune ca fondurile europene, fie ca vorbim de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) sau de Fondul European de Garantare Agricola, pot sa constituie unelte importante care sa sprijine cresterea dimensiunii economice a exploatatiilor mici.

“As vedea ferma de familie ca un instrument viabil ce trebuie sustinut si probabil ca este necesar sa intelegem mai bine ce inseamna ferma de familie si la ce ne referim. Din punctul meu de vedere, nu as vrea sa facem confuzia ca ferma de subzistenta este echivalentul unei ferme de familie si poate de aici ar trebui sa construim un pic si sa definim foarte bine ce inseamna, cum ar trebui sa arate aceasta ferma de familie pe care sa o sprijinim”, a declarat pentru FoodBiz Marius Micu.

El spune ca pe langa ferma de familie, mai vede viabila si cooperativa agricola.

“Avem doua cooperative care ne intereseaza acum, de gradul I si II, in sensul ca fermele de subzistenta pot merge foarte bine intr-un program bine sustinut in cooperative de gradul I. Exploatatiile medii pot merge catre cooperative de gradul II”, a mai precizat Micu.

Ferma de familie trebuie condusa catre un sens comercial economic, ceea ce presupune o forma juridica care sa aiba  in componenta sa din punct de vedere al actionariatului membri ai familiei. In acelasi timp, sunt si unele aspecte lamurit, cum ar fi de exemplu, pana unde unde putem vorbi din punct de vedere al dimensiunii economice in cazul fermei de familie, mai arata secretarul de stat.

“Va trebui, din punctul meu de vedere, sa avem un studiu foarte bine definit in care sa se contureze aceasta noua orientare spre ferma de familie. La nivelul UE a fost un subiect intens dezbatut inca dinainte de acest exercitiu financiar, dar cum Romannia are particularitatile sale, cred ca este momentul sa discutam despre aceasta ferma de familie”, a spus Micu.

Sursa: FoodBiz

One thought on “Marius Micu, MADR: Ar trebui sa intelegem mai bine ce inseamna ferma de familie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *