Săli arhipline, atmosferă deosebită, participare internațională de excepție! USAMV București la 170 de ani de existență

Săli arhipline, atmosferă deosebită, participare internațională de excepție! USAMV București la 170 de ani de existență

 

Săli arhipline, atmosferă deosebită, participare internațională de excepție, așa s-au sărbătorit, joi, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) cei 170 de ani de existență ai celei mai prestigioase instituții de profil din România.

Festivitățile au fost deschise dimineața la Aula Magna Petre Sebeșanu Aurelian de către prof. univ. dr. Răzvan Ionuț Teodorescu, Rectorul USAMV București, iar pe lista invitaților de seamă s-au mai aflat Ligia Deca, Consilier Prezidențial, Departamentul Educație și Cerceta, Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației și Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

 După prânz au început lucrările Agriculture for Life, Life for Agriculture, care se desfășoară în perioada 2-4 iunie, o manifestare devenită deja tradiție la USAMV București, cu o participare internatională de excepție (cercetători din peste 40 de țări).

Dincolo de sesiunile știițifice și rigoarea academică, oaspeții USAMV au avut ocazia să vadă și câteva dintre locurile cele mai reprezentative din campusul universității și să petreacă clipe de neuitat în mijlocul naturii, mai ales că au avut parte de momente artistice unice. Seara s-a încheiat cu o Gală Aniversară USAMV București 170, la Parcul Dendrologic, Campus Agronomie-Herăstrău, la care a fost prezentă conducerea USAMV București, reprezentată de rectorul Ionuț Teodorescu, dar și oameni politici importanți – ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și europarlamentarul Tiberiu Cazanciuc.

Rectorul USAMV: Ultimii doi ani au fost marcați de “numeroase provocări”  

Ultimii doi ani au fost marcați de “numeroase provocări” de negândit în urmă cu câţiva ani, dar care au ajutat la reinventarea Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), a declarat rectorul instituției, prof. univ. dr. Răzvan Teodorescu.

“Ne îndreptăm atenţia spre viitor, într-un context marcat de numeroase provocări la care în urmă cu câţiva ani nici nu ne puteam gândi. Aceste schimbări, venite uneori simultan, ne-au afectat viaţa de zi cu zi într-un mod neaşteptat, ne-au testat limitele şi ne-au produs numeroase suferinţe. În acelaşi timp, însă, toate aceste provocări au reprezentat pentru noi toţi motivaţia de a face lucrurile diferit, iar ultimii doi ani ne-au ajutat să ne reinventăm, să căutăm mereu soluţii noi pentru a ne continua munca. Am folosit şi din ce în ce mai mult tehnologia, digitalizarea, am regândit activitatea didactică şi de cercetare şi am sărit în ajutorul aproapelui atunci când pandemia sau războiul au făcut necesară implicarea tuturor”, a afirmat Răzvan Teodorescu, la conferința de deschidere a aniversării celor 170 de ani de la înfiinţarea USAMV.

El a mai precizat că evenimentele recente “au afectat foarte mult” universitatea, dar nu trebuie uitat că această instituţie a fost, pe parcursul celor 170 de ani de existenţă, martora multor evenimente istorice care au condus la transformări tehnologice, economice şi sociale, cu impact major în agricultură, între acestea fiind Reforma agrară din 1864 – primul pas important pentru modernizarea statului român.

“Învăţăm continuu, cercetăm, dezvoltăm, ne reinventăm, din dorinţa de a practica o agricultură sustenabilă şi în armonie cu mediul înconjurător. Avem credinţa că absolvenţii noştri, prin munca şi devotamentul lor, vor veni cu soluţii noi la problemele de astăzi şi de mâine din agricultură, iar tehnologia performantă are nevoie de specialişti înalt calificaţi, care să o poată utiliza, interpreta şi acţiona prin intermediul acesteia”, a spus Răzvan Teodorescu.  

USAMV București, fondată în 1852, este un promotor al învățământului și științelor agricole din România, fiind una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior și de cercetare din țara noastră, care a debutat cu prima școală agronomică din România, Școala de la Pantelimon.

One thought on “Săli arhipline, atmosferă deosebită, participare internațională de excepție! USAMV București la 170 de ani de existență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *