Peste 32.000 de cereri de finantare depuse pentru micrograntul de 5.000 euro. Lista cu locurile eligibile

Peste 32.000 de cereri de finantare depuse pentru micrograntul de 5.000 euro. Lista cu locurile eligibile

 

Ministerul Agriculturii anunta ca lista nominala cu cererile de finantare depuse in cadrul apelului pentru Masura „Microgranturi in domeniul agroalimentar”, in conformitate cu datele primite de la administratorul tehnic al platformei IMM RECOVER (Serviciul de Telecomunicatii Speciale – STS), a fost postata pe site-ul oficial al APIA.

Lista poate fi vizualizata accesând urmatorul link- https://apia.org.ro/microgranturi-in-domeniul-agroalimentar/. Aceasta cuprinde toate cererile de finantare depuse, precum si pre-evaluarea automata realizata de sistemul informatic. Trebuie mentionat, insa, ca doar 10.000 de locuri sunt eligibile.

Cât priveste LISTA FINALA a beneficiarilor,ministerul arata ca la realizarea acesteia se va tine cont de prevederile art.8 din OUG nr.61/2022 – „Cererile de finantare depuse in cadrul apelurilor de proiecte sunt selectate la finantare in ordinea depunerii, cu respectarea criteriilor de eligibilitate stabilite in Ghidul solicitantului, aprobat prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si in limita fondurilor alocate, conform art. 4 alin (2)“. 

Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 61 din 6 mai 2022 privind unele masuri pentru acordarea de microgranturi si granturi pentru capital de lucru entitatilor din domeniul agroalimentar cu finantare din fonduri externe nerambursabile, sunt eligibili beneficiarii care indeplinesc conditiile prevazute la articolul 6 si care fac dovada ca cheltuielile efectuate din microgranturi potrivit art. 7, alin. (1) sunt in legatura cu activitatile/subactivitatile codului CAEN pentru care s-a solicitat finantare.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale multumeste fermierilor pentru interesul deosebit manifestat pentru accesarea acestei forme de sprijin si va continua demersurile de identificare a unei surse de finantare care sa raspunda cât mai bine nevoilor solicitantilor care activeaza in domeniul agriculturii si industriei alimentare, aflati in situatia de a nu obtine finantare prin aceasta masura ca urmare a epuizarii plafonului disponibil.

“Totodata, asiguram fermierii ca institutiile subordonate MADR, responsabile cu implementarea masurilor de sprijin, vor lucra la o mai buna coordonare metodologica si vor intensifica eforturile de debirocratizare privind actele necesare accesarii masurilor gestionate, pentru a simplifica si eficientiza accesul fermierilor la fondurile disponibile”, se arata in comunicatul MADR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *